Vad är en livränta Förmånstagare?

October 8

Livränta är en typ av försäkring plan som korsar över till investerings sfären. På samma sätt som med Social Security i USA, skjuta de en planerad summa pengar i en fond som kan nås på ownerâ € s godtycke när som helst efter en viss ålder. I många fall de intäkter som matar livränta kanaliseras från en investering aktiemarknaden, och betalningar kommer att frigöras automatiskt med jämna mellanrum som valts av ägaren. En livränta mottagaren är någon som heter att ärva detta belopp om ägaren skulle dö innan du använder det hela. Det är ungefär som en fond.

Delningmottagarna, liksom de flesta andra arvtagarna, kan vara föremål för skatt i vissa fall. Den goda nyheten är att livränta är mycket mindre känsliga för dessa frågor än de flesta andra former av arv eftersom de kanaliseras genom ett försäkringsbolag. Livränta ägare bör direkt och tydligt nämna en eller flera livränta förmånstagare i livränta kontrakt.

Försäkringsbolaget och typ av avtal kommer att avgöra om skatter kommer att införas, och hur mycket kommer att tas ut. Kontrakt bör läsas och trädde i noggrant, och ägare av en livränta har rätt att kräva ändringar i deras avtal. Livränta förmånstagare brukar trumf arvtagare som namnges i ett testamente, så innehållet i livränta kontrakt är avgörande. Om en livränta ägare önskar byta en eller flera av de bidragsmottagare som anges i hans kontrakt, kommer han brukar behöva fylla i ett formulär och skicka in det till försäkringsagent som ansvarar för livränta, som sedan kommer att göra ändringen. Ägare kan också namnge mer än en person som förmånstagare, och vissa livränta ägare väljer även flera personer.

En primär livränta mottagaren är den som kommer först i arvsprocessen. Livränta ägare kan namnge en eller flera önskade arvtagare och ange hur många procent vardera av dem är att ta emot. Ansvars förmånstagare fungerar som den andra försvarslinjen, en backup plan ifall en eller alla av de primära mottagarna dör innan de kan acceptera medlen.

Itâ € s viktigt att välja en livränta mottagaren klokt. Folk väljer ofta att öppna en livränta innan de går i pension, eftersom det kan ge livslånga fonder. Om en livränta stödmottagare beslutar att ta alla hans arv på en gång, eller om mottagaren redan är rika, då han kan bli föremål för högre skatter när han ärver, och mycket av livränta pengarna kan hamna gå till regeringen.

Vissa livränta ägare och livränta mottagarna väljer att arbeta i ett främmande land där livränta göra större vinster. Schweiz är ett populärt val. Resten av Europeiska unionen och Australien tenderar att ha något strängare lagar än de i USA, medan Asien och Sydamerika varierar från region till region.

  • En livränta är en typ av avtal mellan en individ och ett försäkringsbolag.