Hur väljer jag det bästa böcker om retorik?

February 15

Generellt sett är retorik studien av hur språket används för att göra ett argument eller att övertala läsare eller lyssnare. När folk pratar om retorisk språket, till exempel, de hänvisar till ord och vändningar som utgör fakta och idéer på ett visst sätt för att ge en läsare eller lyssnaren ett visst intryck. Instruktörer som undervisar retorik vill normalt eleverna att bli medvetna om hur språket används i texterna de läser och hur de kan förbättra sitt eget arbete med en starkare förståelse för retorik. Att välja de bästa böcker om retorik, du först bör tänka på varför du behöver den här boken, som för en klass, som en referens, eller för allmän information. Det är också en bra idé att välja böcker om retorik som är skrivna i en stil du gillar, av författare som är seriösa och etablerade inom närliggande områden, och som också är aktuell eller lägligt.

Funderar varför du behöver böcker om retorik är det första steget till att göra de bästa valen. Om du tar en klass på retorik, så ska du vänta tills du får en kursplan från din instruktör. Chansen är stor att han eller hon redan har ett antal texter plockas ut för din klass. Om du är intresserad av att göra något extra iordningställande som kan hjälpa dig att bättre förstå klassmaterial, dock bör du kontakta din instruktör för rekommendationer av böcker om retorik som innehåller relevant material och som är skrivna för läsare på din nivå.

Utanför skolan, välja de bästa böckerna på retorik är en fråga om att använda kritiskt tänkande. Om du är intresserad av att ha en uppslagsbok, se till att du hittar en text som publiceras av en respektabel akademisk press. I de flesta fall kan denna typ av retorik bok har ord såsom "uppslagsverk" eller "handbok" i dess titel. Det är också viktigt att komma ihåg att referera böcker om retorik som vanligen syftar till vissa områden eller yrken. Några böcker, till exempel, kan vara skriven för studenter av Shakespeare, medan andra böcker kan skrivas för journalister eller jurister.

Du bör också överväga en författares stil och referenser när det gäller att välja de bästa böckerna på retorik. Till exempel, om du letar efter en lätt, informativa läsning, kanske du vill ha en bok skriven av en litteraturprofessor som förstår retorik och som har en skarp humor. Om du är intresserad av att lära från en grundläggande text, men kanske du väljer The Art of retorik av Aristoteles, som många experter anser en av de viktigaste böcker om retorik som någonsin skrivits.

  • Studenter som förstår retorik har lättare att följa samtida politiska och etiska debatter.
  • Aristoteles skrev "The Art of retorik", anses av många vara en av världens viktigaste böcker i ämnet.