Vilka är de olika typerna av Orchestra Music?

October 8

En orkester är ett namn för en stor ensemble av musiker som spelar en sammansatt bit på akustiska och elektroniska instrument. Typer av orkestermusik är vanligtvis förknippas med den typ av orkester som spelar musiken. Vanliga typer av orkestrar inkluderar kammarorkestrar, stråkorkestrar, eller symfoniorkestrar. Orkester musik för utbildningsgrupper kommer ofta i specifika typer för att passa varje typ av orkester. Ibland är orkestermusik skriven för orkestrar gjorda mestadels av ett instrument, liksom stråkorkestrar, som innehåller främst instrument som fioler, viola och cello.

Generellt har en standard symfoniorkester grupper träblås, bleckblås, slagverk och stränginstrument. Många symfoniorkestrar har också pianon eller organ. Slagverk för denna typ av musik innehåller nästan alltid mer än ett pukor, en stor trumma, som gör en bekant bom används i många typer av orkestermusik. De flesta orkestrar har cirka 100 spelare. Betydligt mindre orkestrar med samma proportioner av instrument brukar kallas kammarorkestrar.

Orchestra musik har förändrats en hel del genom åren, så det finns många typer av orkestermusik. Den första orkestermusik teoretiskt började med 1600-talet opera, men med tiden, många musikstilar för utvecklingstyper orkestrar utvecklas. Konsekvent populära typer av orkestermusik inkluderar klassisk, barock, och kammarmusik. Orkestrar används ofta i radio hits att lägga en air av akustisk drama till populärmusik. I 1950-talet, vilket var en höjdpunkt i popularitet denna typ av musik, orkestrar var en primär källa till bakgrundsmusik i många filmer och TV-program.

Ibland en orkester full av lärande musiker behöver en enkel pjäs som är fri från alltför utmanande passager. Förenklade musikstycken ger ett realistiskt musikalisk mål för studentmusiker att sträva efter när de förbereder sig för sina första offentliga musikframträdanden. Orkestermusik kan också skrivas för att passa musikerna i en orkester, med speciella musikaliska kompositioner skrivna eller anpassade för en viss åldersgrupp eller musikaliska kompetens. Denna typ av musik är vanligast i skolorkestrar. Lätt kompositioner kan användas för orkestrar med många unga medlemmar eller nybörjare.

Även orkestermusik oftast spelas av akustiska instrument, samtida kompositörer innehåller ofta syntar och andra elektroniska instrument i sina musikaliska kompositioner. Även syntar är oftast en accent i en stor orkester med andra instrument, vissa orkestrar innehåller endast elektroniska instrument. Ett exempel på denna typ av orkester är en Moog orkester, en typ av synth orkester gjort med analoga syntar som tillverkas av en man vid namn Robert Moog.

  • Pianon ingår ofta i orkestrar.
  • Orkestrar utför ofta klassisk musik.
  • En orkester består av flera olika sektioner av instrument.
  • Organ kan vara med i en orkester.
  • Det finns olika typer av orkestermusik.