Vad är en Palm Civet?

October 8

En palm sibet är en typ av nattlig sibet som finns i Sydostasien och Stillahavsöarna; annan art, även brukar kallas en palm sibet, bor i Afrika. Asiatiska palm civets lever främst trädlevande liv i träden i den asiatiska djungeln. Varelserna ser ovanligt som katter, och de ibland jämfört med nordamerikanska tvättbjörnar också. Ropen från palm sibet kan vara ganska störande, speciellt när djuren häckar i tak, vilket är vanligt i många byar, och en del människor anser djuren en olägenhet.

Det gemensamma namnet refererar till belåtenhet för palm nektar eller sirap. Vissa samhällen i Asien jäsa denna nektar att göra en drink kallas toddy, och de hänvisar till palm sibet som "toddy katten." I Indonesien är handflatan sibet känd som en Musang. Förutom nektar, palm sibet äter också en mängd olika tropiska frukter, tillsammans med små däggdjur och insekter. De allätande varelser kan också företag asätare i områden med en större mänsklig gemenskap, precis som sina mård motsvarigheter i Nordamerika.

Djuren har upptäckt päls, långa svansar och spetsiga öron och näsor. De har också mycket distinkta anala doftkörtlar som har utvecklats för att se ut som testiklar. Båda könen bär dessa doftkörtlar, vilket ledde initial förvirring bland vetenskapsmän. Även förvirringen har lösts, det vetenskapliga namnet Paradoxorus Hermaphroditus fastnat. Den palm sibet kan spraya en ganska skadliga ångor från sina anala doftkörtlar; lukten ibland jämfört med skunk.

Inte mycket är känt om häckningsvanor palm civets. Man tror att honorna kan bära flera kullar på upp till fyra ungar på ett år, men utöver detta, är otillgänglig andra data om reproduktion. Den naturliga beteende hos djuren är inte heller allmänt förstått, även om djuren ser ut att lida av habitat utarmning. Men de verkar också kunna anpassa sig till miljön finns i små byar och städer.

En vana av handflatan sibet är särskilt intressant för människor. Djuren verkar vara ganska förtjust i kaffe körsbär tillsammans med sortiment av andra livsmedel som de äter. Eftersom kaffe körsbär är svårsmält, är det möjligt att samla in kaffe som har gått igenom tarmkanalen hos en palm sibet. Detta kaffe kallas Kopi Luwak, och den är mycket uppskattad för sin extremt unika smak, som påstås ganska gamy.

  • En palm sibet är en typ av nattlig sibet som finns i Sydostasien.
  • Kaffebönor som har passerat genom en palm sibet matsmältningssystem skördas för att sälja och bryggning.