Hur väljer jag det bästa vitaminer för rynkor?

February 17

Det finns många vitaminer och mineraler som kan både förebygga de synliga tecknen på åldrande och drastiskt minska tecken på åldrande som redan kan finnas. En individ kan dra nytta av anti-aging vitaminer genom att äta mat rik på dessa vitaminer, ta vitamin- och mineraltillskott, eller använda krämer som innehåller vitaminer. En av de mest effektiva vitaminer för rynkor är vitamin A, som, tillsammans med att minska rynkor, har många andra anti-aging egenskaper. Selen - ett mineral som finns i livsmedel som säd, fågel och fisk - bevarar hudens elasticitet, vilket kan hjälpa till att hålla huden ser ungdomlig längre. C-vitamin är en av de mest effektiva vitaminer för rynkor eftersom det både främjar kollagenproduktionen, och bekämpar de fria radikaler som kan bryta ner kollagen.

Vitamin A är en av de mest effektiva vitaminer för rynkor, och många tror att det bör vara en del av något anti-aging hudvård regim. Tillsammans med att minska rynkor, har vitamin A också visat sig minska andra synliga tecken på åldrande, som bruna fläckar. Leta efter krämer som innehåller retinoider, som är derivat av vitamin A. De som använder receptbelagda retinoider se resultat snabbare än de som använder over-the-counter produkter, men receptbelagda krämer kan ge rodnad, irritation och fjällning. Det kan ta längre tid för en användare att se synliga resultat med over-the-counter retinoider, men de är effektiva, och oftast har färre och mindre allvarliga biverkningar.

Selen är ett mineral som finns i livsmedel som ägg, vitlök, hela korn spannmål och skaldjur. Selen har många skyddande egenskaper; Det hjälper till att skydda kroppen från cancer, liksom hudcancer som kan bli följden av solexponering. Selen kan också hjälpa till att hålla huden ung och ungdomlig genom att bevara vävnads elasticitet. Selen kan vara effektivt om det tas oralt eller appliceras direkt på huden lokalt. En individ kan dra nytta av selen genom att äta livsmedel som innehåller mineralet, ta selen tillskott, eller med hjälp av selen krämer.

En av de mest kända vitaminer för rynkor är vitamin C. Denna antioxidant hjälper inte bara stimulera produktionen av kollagen, vilket gör huden fast och mindre benägna att rynkor, den bekämpar även de fria radikaler som bryter ner kollagen. Äta mat rik på C-vitamin kan hjälpa till att inte bara förhindra rynkor bildas, det kan också hjälpa släta befintliga rynkor och fina linjer. C-vitamin kan också vara effektiva när de används lokalt, och återfinns i många lotioner och krämer. Efter att tvätta ansiktet, men innan du applicerar fuktkräm, tillämpa en aktuell kräm som innehåller C-vitamin, vilket kommer att säkerställa att huden absorberar vitamin, och kommer att gynnas till fullo.

  • Morötter är en stor källa till vitamin A.
  • Anti-aging hudvårdsprodukter kan innehålla vitamin A, en av de mest effektiva vitaminer för rynkor.
  • C-vitamin, som finns i de flesta citrusfrukter, kan bidra till att minska rynkor.