Vad var den civila Public Service?

February 14

Den civila Public Service (CPS) var ett alternativ till militärtjänst görs tillgänglig för vapenvägrare under andra världskriget. Särskiljas från icke-stridande militärtjänst, var den civila Public Service administreras till stor del av ett råd av amerikanska freds kyrkor som kväkarna och mennoniter, med individuella läger tjänster som sponsras av särskilda församlingar. I utbyte mot minimalt stöd lön, fick USA: s regering otaliga arbetstimmar i en mängd olika livsviktiga områden från CPS arbetare under andra världskriget.

Efter upplevelsen av vapenvägrare under det första världskriget, ledarna för många amerikanska freds kyrkor närmade regeringen att begära en livskraftig tjänst alternativ för religiösa vapenvägrare. Regeringen enades om att alternativ tjänst bör finnas en möjlighet, bland annat en klausul i Selective Service Act som refererade arbete "nationell betydelse" som en tjänst alternativ.

Men när USA gick in i andra världskriget, blev det uppenbart att regeringen inte var redo. Ytterst var en religiös råd bildas för att administrera den civila Public Service, och regeringen bidragit till att etablera läger runt om i USA och Puerto Rico för människor som valde CPS över värva eller håller på att utarbetas.

CPS läger skulle vara i stort sett självförsörjande, med många som har stora trädgårdar och dra nytta av stöd från församlingar. Människor i den civila Public Service arbetade på gårdar, kämpade bränder, assisterade på sjukhus, förutsatt psykisk vård, byggt en mängd olika strukturer, och deltog i en mängd andra arbetsuppgifter. Några deltog också i medicinska experiment, i egenskap av mänskliga försökskaniner för forskare; notably, var en besättning på CPS volontärer som används i en banbrytande studie hunger i ett försök att bestämma den bästa behandlingsmetoden för koncentrationslägrens offer.

Människor i den civila Public Service tjänade i genomsnitt mycket längre än soldater. Lägren var inte formellt upplöstes i mer än ett år efter det att kriget, och medan lägren var öppna, genomfördes ett antal protester hålls för att lobba för bättre villkor och mer rättvis behandling. Medan den civila Public Service bidrog utan tvekan en hel del till USA under kriget, många människor känner att det är dåligt administrerades och att CPS arbetare utsattes för övergrepp under loppet av deras tjänst.

  • Människor i den civila Public Service ofta arbetade på gårdar.
  • Peace kyrkor lilke mennoniter administrerade den civila Public Service.