Vad är en Canthoplasty?

March 1

En canthoplasty är en specifik typ av plastikkirurgi förfarande som används för att dra åt en patients nedre ögonlocket. Det faller under den allmänna kategorin ögonlocksplastik, vilket är alla kirurgiska modifiering av ögonlocken. Detta förfarande, även känd som underlägsna retinacular fjädring, oftast permanent ändrar formen på ögat.

Utföra en canthoplasty börjar med avskärning av undre canthal senan, som håller det undre ögonlocket på plats. Senan delas sedan i två, och en ny, hårdare senan skapas och anbringas på nytt till den kretsande ben. Detta drar det nedre ögonlocket uppåt och in i den yttre ögonvrå, som är där hörnen på de övre och undre ögonlock möts.

Detta förfarande är ofta eftersökta av patienter som söker en mer ungdomlig form till deras ögon. Människor som lider av hängande ögonlock som en följd av stroke eller andra andra trauma begära även denna operation. En canthoplasty kan utföras av rent kosmetiska skäl, och, görs på rätt sätt, kan ge ögonen en katt-liknande utseende. Ofta är canthoplasties görs samtidigt som andra ansikts kosmetiska operationer, såsom ett ansikte eller ögonbryn lyft.

En annan vanlig typ av ögonlocksplastik är canthopexy. Detta liknar en canthoplasty och används ofta som en synonym. En canthopexy dock inte innebär att skära den undre canthal senan, utan endast drar åt den. Formen på ögat inte ändras när en canthopexy utförs.

Normalt tar en canthoplasty operation mellan en och två timmar att slutföra. Endast lokalbedövning krävs dock sedering eller narkos finns också alternativ. Under operationen görs ett litet snitt görs i det yttre hörnet av ögonlocken, så att kirurgen kan komma åt senan. När klar, bör någon ärrbildning döljas av den naturliga veck skapas av ögonvrå.

Medan förfarandet har en låg möjlighet några allvarliga biverkningar - såsom blodproppar, ärrbildning eller infektion - man måste vara uppmärksam för att välja en erfaren och skicklig kirurg. Om det utförs felaktigt, kan en canthoplasty resultera i deformation eller indragning av ögonlocken i området för ögonvrå. Detta kan presentera antingen omedelbart efter kirurgi eller flera år i framtiden.

Dessutom måste patienter vara tydliga om de realistiska utfall för operationen. Canthoplasty kan ibland resultera i motsatsen till den avsedda effekten, vilket betyder att den kan orsaka ögonlocken för att sloka nedåt. Dessutom, om detta förfarande utförs på en individ med djupt liggande ögon och senan är för hårt åtdragen, kan det resultera i en onaturlig uppåt vinkling.

  • Anesthesiologist tjänster måste vägas in kostnaden för en canthoplasty.
  • Canthoplasty används för att dra åt en patients nedre ögonlocket.
  • En canthoplasty kan bidra till att minska under ögonen samt svullnader.