Vilka är de bästa tipsen för Exfoliating hårbotten?

February 28

Några av de bästa tips för exfolierande hårbotten kan göras enkelt med vanliga hushållsprodukter. En mängd olika livsmedelsprodukter inklusive farinsocker, havregryn, och krossad mandel kan blandas med en olja som olivolja eller jojobaolja, eller med vanligt schampo eller balsam, och masse sedan på hårbotten för att lossa och döda eller fjällande hud. Sköljning efteråt med en blandning av ättika och vatten kan hjälpa helt skölja bort allt skräp som lossnar från hårbotten. För dem som föredrar en kommersiell produkt, det finns ett antal over-the-counter behandlingar avsedda för hårbotten exfoliering.

Exfoliating hårbotten kan oftast göras enkelt med produkter som redan kan finnas till hands runt huset. Det är först nödvändigt att hitta något som är något slip att hjälpa till att lossa någon död hud eller skräp från hårbotten; några bra alternativ är brunt socker, havregryn, eller mandel som har blivit krossade i små bitar i en mixer eller matberedare. Dessa kan sedan sättas till en olja, såsom olivolja, jojobaolja, eller mandel, eller de kan helt enkelt sättas till en liten mängd schampo eller balsam. Blandningen ska sedan appliceras på hårbotten och masseras i en cirkulär rörelse i flera minuter, för att harva uppbyggd i hårbotten.

För att säkerställa alla skräp rensas undan när exfolierande hårbotten, är det viktigt att se till hårbotten och håret sköljs noggrant och rengöras efteråt. Efter peeling, bör man fortsätta att massera hår och hårbotten samtidigt skölja den med rinnande vatten, vanligen cirka 10 till 15 minuter, eftersom detta kommer att hjälpa rensa bort all hud eller andra partiklar. Fast inte alltid nödvändigt, kan det också bidra till att schamponera håret igen. Ett annat steg för att säkerställa alla peelingen och skräp rensas bort är att hälla en lösning av en del vinäger till två delar vatten genom håret flera gånger.

För dem som föredrar att köpa en färdiga produkt, det finns många av dem tillgängliga över disk avsedd för exfolierande hårbotten. Det finns schampo, masker och scrubs alla gjort för att användas specifikt i hårbotten. I vissa fall kan dessa produkter har andra fördelar också, såsom att stimulera cirkulationen eller rensa bort toxiner, som kan främja övergripande hårbotten hälsa eller hjälpa till med villkor som eksem eller psoriasis som leder till fjällning i hårbotten.

  • Efter exfolierande hårbotten, hjälper en ättika skölj bort allt skräp.
  • Exfolierande material kan masseras in i hårbotten för att lossa död hud.
  • Exfoliating hårbotten kan bidra till att minska mjäll.
  • Schampo bör smörjas in i hårbotten för att lossa död hud.