Vad är Biltmore House?

March 11

Mellan åren 1889 och 1895, George Washington Vanderbilt II hade Biltmore House konstruerat i Asheville, North Carolina efter att han besökte ofta området för att se sin sjuka mor. Vanderbilt förälskade sig i området och började byggas på gården, som idag omfattar cirka 8000 hektar (32 km ²) .Den Biltmore House är modellerad efter 16-talet europeiska slott och innehåller 250 rum, inklusive 34 sovrum och 43 badrum. I sann Vanderbilt mode, var Biltmore House en dekadent exempel på Gilded Age överflöd, och det är fortfarande den största privatägda fastigheter i landet.

Vanderbilt Biltmore House, som han kärleksfullt kallas hans "lilla berget escape" designades av New York arkitekten Richard Morris Hunt, som hade arbetat på andra Vanderbilt herrgårdar. Eftersom Vanderbilt var enthralled med resor, ville han sitt hem som ska byggas utifrån europeiska slott med grönskande landskap som omger den. Skälen har utformats av Frederick Law Olmsted - formgivare av Central Park i New York City - som i arbetet med att utforma de grunder, etablerade den första lyckades skogen i USA. Han bytte den mark som hade skadats av över jordbruk och timmer clearing och lyckades ett team av jägmästare att återställa skönheten och nyttan av området.

För att tillgodose den massiva konstruktionen ansträngning, var en tre mil (4,82 km) delen av järnvägen konstruerad så material kan transporteras lätt till platsen. En tegelfabrik och träbearbetning butik byggdes också på plats för att göra byggandet mer hanterbar. Den 175.000 kvadratmeter (16300 kvadratmeter) hem sitter i hjärtat av vad som senare skulle bli Pisgah National Forest; ursprungligen tog gården upp 125.000 tunnland (506 kvadratkilometer), men efter Vanderbilt död 1914, hans änka sålde mycket av landet till den federala regeringen, så att den kan bevaras.

Idag är Biltmore House en National Historic Landmark och är en stor turistattraktion i området Asheville. Det ägs av Biltmore Company, som förvaltas av Vanderbilt sonson. Turister kan besöka grunderna och få en titt på den massiva poolen, bowlinghall, och tunnland orörd vildmark. Biltmore House har sedan dess utsetts som ett museum, och över en miljon besökare per år kommer att se de restaurerade sovrum, kök, två våningar bibliotek och andra åtgärder i hemmet överflöd. Besökare kan också besöka 213-rums hotell och fullt fungerande vingård ligger på grund.

  • Biltmore House ligger i Asheville, North Carolina.
  • Turister kan få en topp vid Biltmore House on-site bekvämligheter, bland annat en bowlinghall.