Vad är Flask Jacks?

September 19

Flask domkrafter är hydrauliska domkrafter som placeras i ett horisontellt läge. Dessa uttag trycka mot en hävarm, som lyfter huvudlyftarmen. De har en längre handtag än de flesta hydrauliska domkrafter, dock, och det är möjligt att få mer lyft per slag med den ökade hävstångs de ger jämfört med vanliga modeller av domkrafter. Mekanik och byggarbetare byggnad eller reparation hem stiftelser använder ofta den här typen av uttaget.

Dessa uttag är mångsidiga eftersom deras horisontella läge gör det möjligt att placera dem i trånga utrymmen och ger bra hävstång. Under senare år har de visat sig användbara i räddningsuppdrag efter jordbävningar. Som ett resultat, de är standardutrustning i firehouses och för sök- och räddningsteam.

Flask domkrafter används också för att lyfta, spridning, bockning, skjuta, pressning, eller uträtning krav. Nyare versioner har genomgått några smärre konstruktionsändringar, inklusive kromade pumpkolvar och baggar att ge för extra rostskydd. Basen och cylindrar av flask uttag är elektriskt svetsade för styrka, och alla modeller är kapabla att arbeta i upprätt, vinklade eller horisontella positioner. Det är viktigt att notera, emellertid, att pumpen av domkraften när den används i horisontellt läge fortfarande måste stå upprätt.

Standardflaska domkrafter har en bifogad mätare som tillåter dem att läsa det tryck som de använder. Flask uttagen kommer i 12, 20, 30, och 50 ton modeller (10886, 18144, 27216, och 45359 kg). Standarden 30 och 50 ton versioner har en port knackade i dem för att göra dem utbytbara. På detta sätt kan användaren välja tonnage behövs och justera därefter. Andra versioner som enbart reglerar tonnage de är gjorda för.

Flask jacks har också ett gemensamt frigör stam och ventilenheten. De stamreleaser skapas för enkel åtkomst och enkel frigöring i nödfall.