Vad är Wii Points?

September 13

Wii Points är en typ av virtuell valuta som används för att köpa saker för en Wii spelsystem. De kan köpas på fysiska presentkort eller online direkt via Wii konsolen. Användare kan lösa in poäng för äldre spel, inklusive klassiker från Nintendo, Coleco eller Sega. Det är ofta billigare att köpa gamla spel med Wii Points än med valuta, men det finns begränsningar för hur de punkter kan användas. Dessutom har många av de spel som finns för nedladdning har olika standarder för grafik och spel än nyare spel.

Hur man får poäng

Elektronik och spelbutiker säljer Nintendo Points och Wii Points i form av presentkort, oftast börjar med ca 2000 poäng per kort. Nintendo Points kan lösas antingen för användning på Nintendo DSi eller på en Wii ; när de löses på ett system, dock är de punkter knutna till detta system och kan inte användas på den andra. Wii Points finns också att köpa på Internet via Wii Shop Channel på konsolen.

Internetanslutning krävs

Wii ägare kan bara komma åt Wii Points när systemet är anslutet till Internet - om ägaren inte har en Internet-anslutning, så finns det ingen mening med att köpa poäng. Dessa köper poäng för någon annan som en gåva bör se till att mottagarens Wii är ansluten till Internet eller att de inte kommer att kunna användas. Spel köpt med punkter lagras på Wii själv, dock så när de hämtas, de kan spelas utan en aktiv Internetanslutning.

Poäng kan användas för att köpa spel som kan skickas som en gåva direkt till en annan användare via Wii konsolen. För att göra detta måste både givaren och mottagarens system vara ansluten till Internet, måste de vara i samma land, och de måste ha varandras Wii nummer i sina adressböcker. Gåvor som ges i detta sätt kan också vara minskat eller returneras.

Lösas in mot Gamla spel

Spelare som är anslutna till Internet kan besöka Wii Shop Channel, vilket gör det möjligt för dem att titta på en mängd olika spel som finns att köpa med poäng. Det finns flera sätt att söka efter spel att köpa: genom systemet, genom att nya titlar läggs till i kön, eller genom att titta igenom hela listan över tillgängliga spel. De äldsta spelen kostar cirka 500 punkter, och nyare kan vara mellan 800 och 1000 poäng. Wii måste också ha tillräckligt med minne för att hålla spelen innan de kan laddas ner, så de som planerar att köpa en massa klassiska spel kan behöva lägga till extra minne till systemet.

Spelar Gamla spel på ett nytt system

Även om grafiken i de gamla spelen är ofta sämre än moderna sådana, är dessa klassiker ofta eftertraktade av dem som minns den gamla racing, äventyr, sport, eller kör-and-shoot spel. De är ibland mer populärt med föräldrarna till unga Wii ägare som vill se över den klassiska tv-spel de spelade när de var yngre. Det kan ta några justeringar att räkna ut hur man använder spelkontrollen för att få de bästa resultaten, men de flesta spel erbjuder instruktioner om hur man arbetar de nyare ansvariga att spela äldre spel.

  • Wii poäng kan användas för att köpa äldre spel, inklusive klassiker från Nintendo.
  • Eftersom de inte omfattar tunga lyft, kan Wii-spel spelas av människor i alla åldrar.
  • Wii Points kan köpas på fysiska presentkort eller online direkt via Wii konsolen.
  • Det finns begränsningar i hur Wii Points kan användas.