Undersöka Bilförsäkringar Täckning

September 11

Om du kör, du behöver auto försäkringsskydd. Men precis exakt vilken typ av täckning bör du ha, och vilka är du skyldig att ha? Följande är de viktigaste funktionerna i Bilförsäkringar (beroende på dina unika förutsättningar, du kanske eller kanske inte behöver alla dessa funktioner):

 • Kollision: Om du är i en bilolycka, oavsett vem som bär skulden, ger kollision försäkringsskydd för att ersätta eller reparera din bil, med förbehåll för en självrisk.
 • Omfattande: I händelse av hagelskador eller ett träd lem faller på din bil (risker som inte involverar en bil kollision), försäkrar denna täckning dig. Omfattande täckning lönar sig att reparera din bil, föremål för en särskild självrisk.
 • Personligt skydd skada: Denna typ av försäkringsskydd är för medicinska och andra kostnader till följd av en bilolycka för folket som anges i politiken, oavsett vem som bär skulden i olyckan.
 • Medicinska betalningar: Den här funktionen ger en begränsad mängd täckning för dig och dina passagerares sjukvårdskostnader till följd av en olycka. Täckningen betalar oavsett vem som bär skulden.
 • Kroppsskada och egendomsskador ansvar täckning: Försäkringsgivaren förbinder sig att betala skadestånd om du skadar någon eller sin egendom i en bilolycka.
 • Oförsäkrade och underinsured bilister ansvar täckning: Om du är i en olycka med en annan förare som inte bär någon eller tillräckligt ansvar täckning, oförsäkrade eller underinsured bilister ansvar täckning kan du samla skadestånd som du personligen erfarenhet från olyckan.

I följande tabell visas rekommenderade vanligt gränser och självrisker för olika täckning inblandade i grundläggande auto politik.

Föreslagna Självrisk och Gränser
Täckning Avdragbar
Kollision $ 500 till $ 1000
Omfattande $ 500 till $ 1000
Personligt skydd skada Självrisk tillämpas inte. Denna täckning kan krävas i ditt tillstånd.
Medicinska betalningar Självrisk tillämpas inte. Den här funktionen är valfri. Om du och alla dina passagerare har heltäckande sjukförsäkring, ska du inte behöva denna extra täckning.
Ansvar Täckning Gränser
Kroppsskada $ 100.000 per person, $ 300.000 per olycka
Skada på egendom $ 100.000 per olycka
Oförsäkrade bilister $ 100.000 (Denna täckning kan krävas i ditt tillstånd, men är gränsen sannolikt mindre.)
Underinsured bilister $ 100.000

Eftersom ländernas regler skiljer sig åt och eftersom du kan ha unika omständigheter, kan du behöva mer eller mindre täckning än visas. Du kan visa upp-to-date state-för-state föreskrifter om nödvändiga auto omfattningar på Insure.com. Också tänka på följande innan man beslutar om vilken täckning du behöver:

 • Öka dina ansvarsgränser och dina självrisker kan vara lämplig för dig om du har kassareserver. Den extra ansvar täckning höjer din premie; dock öka dina självrisker bidrar till att avhjälpa dessa merkostnader. I själva verket kan öka din självrisk från $ 250 till $ 500 minska din kollision och täckning premie med 15 till 30 procent. Att gå upp till en $ 1,000 avdragsgill kan spara dig cirka 40 procent.

  Du köper försäkring för att täcka stora finansiella risker. Om du är inblandad i en allvarlig olycka och bilar uppgick, människor skadas eller dödas, och egendom skadas, kan den totala ekonomiska konsekvenserna bli hundratusentals, om inte miljontals, dollar. De ansvars förmåner på din bil politik hjälper till att skydda dig från denna finansiella förödelse. Du har inte råd att snåla på ansvar täckning.
 • Om du har en mycket äldre fordon eller köra ditt fordon tills de släpper, kommer en tid då upprätthålla kollision och omfattande försäkringsskydd inte är ekonomiskt lönsamt. En allmän riktlinje är att släppa kollision och täckning på fordon värda mindre än tio gånger kostnaden för den del av din auto politik.
 • Tappa inte ansvar täckning under några omständigheter - din gamla clunker kan fortfarande utlösa förödelse i en olycka. Dessutom kräver din statens lag förmodligen att du behåller ansvarsförsäkring. Och liksom de pengar kunniga person du är, skulle du inte vill sätta dig själv och din familj i denna typ av finansiell fara.