Vilka är de bästa tipsen för planterar Persilja Frön?

June 7

Genom växande örter som persilja hemma, kan trädgårdsmästare kontrollera att de har färska prover tillgängliga för smaksättning när det behövs. Persilja frön bör blötläggas i varmt vatten över natten innan plantering. Detta kan hjälpa dem att gro, eller börja växa. De bör placeras i ett område med måttliga ljus och i fuktig och näringsrik jord som är precis rätt temperatur. Denna ört kan odlas antingen i antingen inomhus eller utomhus behållare i stället för rabatter för året-runt skörd.

Persilja frön är mer benägna att gro när de har värmts och fuktas först. Av denna anledning kan det vara en bra idé att dra fröna i mycket ljummet vatten i ca 24 timmar innan plantering. Efter att placera dem i marken, kan persilja frön vattnas med kokande vatten för att ytterligare ge värme och fukt. Detta bör endast göras i det inledande plantering eftersom detta vid andra tillfällen kan orsaka plantorna att bränna upp.

Innan plantering persilja frön, många trädgårdsmästare vilja lägga gödsel eller gödning till jorden. Detta beror persilja gör särskilt bra i jord som har höga kvävehalter, och båda dessa saker tenderar att öka mängden av detta näringsämne i marken. Smutsen var dessa frön planteras bör behålla fukt bra men bör inte ha fläckar av stående vatten efter ett kraftigt regn. Det betyder sandig eller lerjord bör undvikas om möjligt.

Temperaturen av jorden är mycket viktigt vid plantering persilja frön, eftersom dessa örter inte kan frodas i mycket varma eller kalla klimat. En idealisk temperaturområde för persilja är någonstans mellan 60 ° och 75 ° Fahrenheit (16 ° till 24 ° C), eftersom jorden kommer varken vara för varmt eller för kallt. Fröna bör placeras i ett mestadels soligt område, och en som är skuggad på eftermiddagen är perfekt när du växer dessa örter i varma klimat.

Om persilja frön planteras inomhus, grunda behållare ca 1 tum (2,54 cm) djup normalt ge bästa resultat. Det bör finnas hål i botten av krukorna att möjliggöra en ändamålsenlig vattendränering. Dessa behållare kan placeras utomhus under sommarmånaderna, men kan behöva föras inomhus under vintern. Dessa örter bör placeras i ett soligt fönster och vattnas en eller två gånger i veckan. Underhålla rätt mängd ljus och vatten kan vara nyckeln till att odla persilja växter i behållare om krukorna placeras på en uteplats bord eller i ett kök fönsterbräda.

  • Färsk persilja används ofta till garnering mat.