Vilka är de olika typerna av periorbitalt Dermatit behandling?

February 27

Det finns flera alternativ för periorbitalt dermatit behandling, inklusive krämer och orala läkemedel. Svårighetsgraden av utslag kommer att avgöra behandlingsalternativ som används. För en mild utslag, metoden för behandling vanligtvis innebär försiktig tvättning det drabbade området med varmt vatten. Svårare former kräver användning av muntliga eller utvärtes antibiotika.

Antibiotika fungerar i första hand som ett anti-inflammatoriskt medel i periorbitalt dermatit. De antiinflammatoriska effekterna av antibiotika är främst på grund av hämning av ett enzym kallat kväveoxidsyntas. Detta enzym är ansvarigt för många biologiska cellulära processer, inklusive induktionen av inflammatoriska svar. Inflammation är en av de viktigaste egenskaperna för eksem. Genom att minska förekomsten av inflammation i det drabbade området, kommer hudåkomma gradvis förbättras.

Inflammation i periorbitalt dermatit åtföljs av små kliande knölar som vanligtvis bildar stora hud plack. På grund av den överväldigande lust att repa drabbade området, är skadliga mikroorganismer såsom bakterier tillåts föröka sig och orsaka infektion. Inte nog med att antibiotika behandla inflammation, de också ta upp den sekundära frågan om infektion som ibland följer periorbitala utslag.

Vissa forskare har föreslagit jäst och bakterier som lever i hårsäckarna kan vara den primära utlösande faktorn för periorifical störningar, därav anledningen antibiotika fungerar så bra. Oavsett den exakta orsaken, har det visat antibiotika förblir det primära behandlingsalternativ vid svår dermatit. Ett exempel på en antiinflammatorisk antibiotikum är tetracyklin. Detta antibiotikum är en av de mest förskrivna läkemedel för periorbitalt dermatit behandling.

Aktuella antibiotika inte alltid fungerar så bra som orala antibiotika, men vissa krämer, såsom azelainsyra grädde, kan användas som en periorbital dermatit behandling på grund av dess naturliga antibiotika och antiinflammatoriska egenskaper. Postinflammatorisk pigmentering, som ibland är närvarande i dermatit lider, kan behandlas med detta läkemedel. Azelainsyra brukar tolereras av de flesta människor; Men personer med känslig hud kan uppleva överdriven irritation. Den ansiktskräm bör avbrytas om svår skalning, klåda eller sveda är närvarande.

Det är viktigt att notera att fluorerade eller topiska steroider, såsom hydrokortison inte bör användas som en periorbital dermatit behandling. Trots att anti-inflammatoriska egenskaper, fluorerade hydrokortison krämer och salvor brukar förvärra tillståndet. Vanligtvis när topikala steroider upphör, får utslag värre för ett par dagar innan förbättras. Ansiktskrämer, mjukgörande och tvålbaserade rengöringsmedel tenderar också att förvärra tillståndet. Ansöka om ett nytt hydrokortison eller andra ansiktskrämer kommer sannolikt orsaka tillståndet att återvända i en mer aggressiv form.

  • Det finns flera olika typer av krämer som kan användas för att behandla periorbitalt dermatit.
  • Aktuell antibiotika krämer kanske inte den mest effektiva behandlingen för personer som lider av periorbitalt dermatit.
  • Orala antibiotika är ofta föreskrivs för periorbitalt dermatit.