Vilka är de olika typerna av Running händelser?

April 13

Människor som tycker kör ofta vilja delta i joggingtävlingar också. Registrera dig för en viss händelse och sedan arbeta mot det kan vara ett bra sätt att uppnå mål och öka motivationen. Löpning händelser kan också vara ett bra sätt att ha kul, och även att träffa andra människor som delar ett gemensamt intresse av att driva och fysisk kondition. Ett antal körs evenemang inkluderar även ett alternativ för människor som hellre skulle gå, men ändå vill delta i evenemanget.

De vanligaste typerna av kör händelser är naturligtvis raser. Det finns många olika typer av tävlingar för att passa olika kör förmåga nivåer och olika mål; till exempel, maraton och ultramaraton är mycket långa och utmanande körs, men ett kortare lopp såsom en 5K eller 10K kan vara ett bra ställe att börja, följt av ett halvmaraton. Avståndet kör är bara en del av varje lopp; allmänhet, kör händelser förknippade med en viss grupp eller välgörenhet.

Många kör händelser uppmuntrar löpare att utveckla team och att samla in pengar till vissa välgörenhetsorganisationer. Löpare kan sedan köra ihop under tävlingen om de väljer, och de enskilda sponsorer som skänkt pengar till löparna har tillfredsställelsen av att hjälpa en välgörenhetsorganisation samt att hjälpa sina vänner att delta i ett lopp. Många körningar planeras varje år på samma plats eller ort, eller av samma grupp eller välgörenhet, för att det är ett bra sätt att samla in pengar för en sak samt att uppmuntra fysisk kondition.

Naturligtvis finns det andra händelser förutom lopp. Skolorna har ofta kör uppfyller eller "fältdagar", där olika skolor kommer att komma till en plats, och studenter kommer att tävla mot varandra i enskilda händelser. Dessa kan omfatta distanskörningar eller spurter, exempelvis, bland många andra. Dessa möter ofta pågå hela dagen, och vinnarna får vanligtvis troféer eller medaljer efter en tävling.

Utöver de löpande evenemang som sponsras av företag, skolor eller välgörenhetsorganisationer, många människor helt enkelt väljer att skapa sina egna. Det är vanligt att människor som tycker om att kör för att bilda en kör grupp som träffas regelbundet och går på körningar tillsammans, till exempel terränglöpning. Det finns många fördelar med att delta dessa körs sammankomster; Det är säkrare att köra med en grupp snarare än ensam, och det ofta ger mer motivation att gå upp och få ut ur huset när man vet att andra människor väntar.

  • Raser är den vanligaste löparfest.
  • Sprint är löper över korta avstånd.
  • En full maraton är en långdistanstävling som är exakt 26,2 miles.
  • Många löpare deltar i korta lopp som en 5K eller 10K medan du arbetar sig upp till ett maratonlopp.
  • Vissa typer av löpande händelser innebär att köra långa sträckor.
  • Människor som tycker kör ofta gillar att delta i löpande händelser, som maraton.