Hur jag växer lavendel?

May 27

Du kan odla lavendel antingen inomhus i ett fönster låda eller utomhus i din trädgård. Varje lavendel sort har olika fördelar och nackdelar, och plantera flera olika typer kan hjälpa dig att hitta lavendel som växer bra för dig. Vissa typer av lavendel, till exempel, kanske inte kan tolerera frystemperaturer, medan andra kan vara lite mer härdiga. Denna anläggning bör planteras i väldränerad jord i ett mycket soligt läge.

Lavendel är en liten vintergrön buske infödda till Medelhavet och omgivande områden, men det har också införts till andra delar av världen. Vissa människor föredrar att odla lavendel inne året runt i containrar. Dessa behållare ska placeras i ett soligt fönster, och de bör roteras periodvis, så att alla delar av växten exponeras för solljus. Nästan alla typer av lavendel växer också väl utomhus, om klimatet är rätt.

Det finns ett antal olika typer av lavendel som du kan välja mellan. Om du bor i ett område med kalla vintertemperaturer, kan du överväga att odla engelska lavendel, som är mer tolerant mot dessa typer av förhållanden. Spanska lavendel, å andra sidan, kanske inte kan stå upp till dessa temperaturer, och det bör odlas i varmare klimat.

Om du vill odla lavendel utomhus, kanske du vill plantera några sorter. Detta kommer att hjälpa dig att räkna ut vilka typer av lavendel växer bra i ditt område. Du hittar också att vissa typer av lavendel är mer väldoftande än andra. Engelska lavendel, till exempel, har oftast en starkare lavendel doft än spanska eller franska lavendel.

Vid plantering lavendel, bör du ta jordarten i beaktande. Generellt flesta typer av lavendel föredrar väldränerad jord. Fukt kan orsaka svamp problem, och du bör bara vattna plantorna när toppen av jorden blir torr. Blandning sand in med vanlig jord kan hjälpa det rinna bättre. Om du föredrar att odla lavendel inomhus, bör du se till att behållarna som du använder har tillräckliga dräneringshål i botten.

Lavendel vanligtvis inte behöver mycket gödsel. I själva verket, de flesta typer producerar oftast fler blomningar när de planteras i jord med relativt låga halter av gödsel. Om du föredrar, men du kan blanda en mycket liten mängd komposterad gödsel i marken när du växer lavendel.

Solljus är viktigt för växande lavendel. Denna växt växer vanligtvis bäst när planterade i områden med full sol. Generellt bör lavendel växter får ett minimum av sex timmars solljus varje dag. Krukväxter i behållare kan enkelt flyttas från fönster till fönster, och de bör också placeras utanför under de varmare månaderna, om möjligt.

  • Lavendel blommor.
  • Växande lavendel inomhus gör att du kan odla små partier av olika sorter.
  • Solljus är viktigt för växande lavendel.