Vad är Seed Fästingar?

November 1

Även om vissa mindre typer av fästingar kallas frö fästingar, termen hänvisar vanligen till scenen i en fästing utveckling innan den blir vuxen. En bock har ett antal utvecklingsstadier: ägg, larv, nymf och vuxen. De i nymfen skede kan också kallas frö fästingar, eftersom många människor säger att dessa små spindeldjur liknar ofta frön. I denna form, de är mycket små, ofta storleken på ett knappnålshuvud eller mindre.

Faran i fästingar i detta skede ligger oftast i sina siffror. Där det finns en finns det oftast hundratals, om inte tusentals andra. Eftersom utsäde fästingar tenderar att samlas i samma område, de tenderar att hitta samma värdar, så någon som märker en nymf kan finna många andra.

Även alla fästingar kan bära sjukdomen, utsäde fästingar, eftersom de är något yngre, inte kan bära riktigt lika många skadliga virus. Detta bör inte misstolkas som en anledning att inte ta dem på allvar, dock. Alla fästingar har förmågan att bära sjukdomar såsom borrelia och Rocky Mountain feber.

De flesta av dessa omogna fästingar har inte förmågan att tätt hålla fast vid en värd, så att ta bort dem är ofta lättare än med vuxna fästingar. I vissa fall kan det helt enkelt göras genom att placera förpackningstejp över det drabbade området och lyfta bort det, eftersom fästingar fastnar oftast på bandet. För djur, med hjälp av en medicin avsedd att döda fästingar brukar fungerar mycket bra.

Djurägare som tycker att de har ett husdjur drabbas av utsädesfästingar bör behandla både djuret och hela huset, eller åtminstone områden där husdjur har tillgång till, med någon typ av insektsmedel. Dessa unga fästingar är många och kanske inte alltid stanna på en värd, så de kan lätt vandra runt ett hem i områden där ett husdjur har varit. Utan behandling är det möjligt en husägare finner sig ständigt har problem med de små buggar.

Som med alla bugg bita, bör bett av utsäde fästingar övervakas noggrant för eventuella infektioner. Fästingar kan orsaka röda kliande knölar på huden där de biter. Om dessa inte går bort efter några dagar, eller om personen biten utvecklar en sjukdom kort därefter, han bör söka läkarvård.

  • En bock som är i nymfen utvecklingsstadium kan hänvisas till såsom ett frö fästing.
  • Förpackning tejp kan användas för att ta bort utsäde fästingar.
  • Om ett husdjur har fästingar, är det viktigt att behandla både djuret och de områden i ett hem där djuret har haft tillgång.