Vad är en genomsnittlig Pris Put?

June 30

Investerare ser ofta för många olika sätt att öka ekonomisk avkastning samtidigt sänka eller minska risken från att investera. En specifik investering verktyg är en säljoption som ger en investerare rätt men inte skyldighet att sälja aktier under marknadsnedgångar. En genomsnittspris put har en payoff som antingen är noll - vilket innebär att investeraren varken vinster eller förlorar pengar - eller vid en punkt där aktiekursen överstiger lösenkursen. Investerare tror oftast att en investering pris kommer att gå ner, vilket innebär att genomsnittspriset put ger dem möjlighet att tjäna pengar på låga aktiekurser. I många sätt, kan detta verktyg en investerare för att spara pengar på vissa investeringar på grund av baisseartade marknader.

En säljoption - vilket är den breda kategori där ett genomsnittspris put faller under - bär särskilda regler för användning i att investera. Återigen har en investerare rätt att utnyttja optionen i en given tidsperiod utan uttryck skyldighet att göra det. De vanligaste termer för en säljoption är en viss mängd aktier baserat på författaren av säljoption, ett fast pris - sannolikt kallas strejk eller lösenpris - och ett utgångsdatum. Utgångsdatumet kan en investerare att agera eller inte agera på det alternativ under denna tid på förhoppningsvis förmånliga villkor. Om en investering inte når ett fördelaktigt pris eller ett företag börjar arbeta ineffektivt, kan investeraren helt enkelt låta säljoption förfaller, på bekostnad av möjligheten, förstås.

Den payoff av ett genomsnittspris put är det som gör det exotiskt, som det kallas i investevärlden. Utdelning pris har endast en av två yttersta möjligheter. När det genomsnittliga marknadspriset för en enda lager i alternativet är över strejken eller teckningskursen, är payoff noll. I huvudsak, investerare placerar dessa alternativ på lager de förväntar sig att falla i pris på grund av baisse marknadsförhållanden. När marknaden går upp - som brukar kallas en tjur marknaden - det mest sannolika resultatet för det genomsnittliga priset put är noll på grund av aktie potentiella aktieökning.

Den andra payoff för ett genomsnittspris put är skillnaden mellan aktiens genomsnittliga marknadspriset och optionens lösen eller teckningskursen. Till exempel när aktiekursen sjunker under optionens lösenpris, gör investeraren mer pengar. Detta liknar en investerare säljer ett lager kort, vilket innebär att han eller hon förväntar sig aktiekursen att sjunka och önskemål för att tjäna pengar på denna minskning. För det genomsnittliga priset uttryckt, kan investeraren utnyttja optionen före utgångsdatum och göra en ekonomisk vinst på björnen marknaden.

  • Ett genomsnittspris put tillåter investeraren att gå jämnt eller se en vinst vid utnyttjande en option att sälja en aktie.