Vad är Cheese Dip?

June 26

Ost dopp i modern mening härstammar troligen i recept på rätter som fondue, där knaprig fyrkanter av bröd doppas i hett smält ost. Vanligtvis dock dips gjorda av ost är mer sannolikt att serveras vid rumstemperatur, och görs inte på samma sätt som fondue som ofta inkluderar vin. Ett undantag är fundido eller queso blanco, en mexikansk ost maträtt som kan ha bitar av korv i den och serveras varma med tortilla chips. Det har blivit allt mer populärt i USA och är en bra ersättare för ost dopp gjord av cheddar, eller oftare, amerikansk ost.

De flesta ost dip recept är smält ost, till vilka andra ingredienser, såsom salsa, lök, broccoli eller ens gräddfil kan läggas. Amerikansk ost som Velveeta är ofta att föredra eftersom det tenderar att vara lättare att arbeta med, och kan smältas i mikrovågsugn. Cheddarost, ett populärt alternativ, kan den lossna om inte smält ordentligt men amerikansk ost tenderar att smälta smidigt och bo jämna. Detta betyder inte att du inte kan använda cheddarost, men du måste vara försiktig när det gäller smältpunkt av osten, så att du inte sluta med en oljig sodden röra. Om du planerar att använda cheddarost, eller någon annan av de hårda ostar, kan du få bättre resultat genom att smälta osten över en dubbel panna, och omrörning ganska konstant.

Det finns ett antal dip recept som utnyttjar färskost, vilket gör dem teoretiskt cheese dip. Dessa är vanligtvis inte smält, eftersom färskost är redan mjuk. De är inte tänkt som traditionell ost dopp om inte färskost läggs till en smält ost som cheddar eller amerikansk. Lägga färskost, yoghurt eller gräddfil är inte så ovanligt, särskilt när man använder den förra. Det bidrar till att jämna ut och mjuka upp dip, även när det svalnar.

Du kan tjäna ost dip med chips, kex, pretzels, eller grönsaker. Alla göra bra val. Vissa människor kan smälta ost till serveras över nachos, kombinera ost med bönor för att göra ost och bönor dopp, eller blanda ost med chili. I huvudsak kan du välja från bokstavligen hundratals recept på dips inklusive ost för att hålla den varierad och läckra för fester eller bara för personligt och familjens konsumtion. Du kan också köpa konserverad ost dopp om du inte har tid att göra din egen.

En trend som gör en fin kontrast till de mer salta former av dips gjorda av ost är söta dips, oftast gjorda av en kombination av frukt och färskost. Dessa kan göra för utmärkt dips för frukt eller bred att sätta på bagels. I själva verket den snabbaste metoden för att göra en färskost dopp som är sött är att bara köpa vispad smaksatt färskost från butiken. Alternativt kan du använda färskost och lägg krossad frukt eller sylt till det, oftast i en matberedare, för att producera en tunnare dippsås.

  • Robust salsa är en perfekt topper för nachos med ost.
  • Bröd är ett populärt objekt för att doppa i ost fondue.
  • Queso blanco, som ofta används för att göra ost dopp.
  • Sorter av hårdost kan användas för att göra ost dopp.
  • Cheddarost är populärt i ost dip, men det kan skilja.
  • Ost dips görs ofta med gräddfil.
  • Pretzels är en favorit att doppa i ost.
  • Ost dip blandar väl med potatischips.