Vilka är de olika typerna av skolan lån?

June 14

Det finns tre huvudtyper av skolan lån: federala studielån, förälder lån och privata lån. Varje typ av skola lån har en specifik applikation process och behörighetskrav. Det är i en persona € s intresse att endast ansöka om skolan lån om de har uttömt andra resurser, t.ex. stipendier och ekonomiskt stöd.

De flesta studenter kommer att ansöka om federala skolan lån när de ansöker om ekonomiskt stöd. Skolorna du tillämpar på gör du fyller i ansökan samtidigt så att eleverna inte är berättigade till ekonomiskt stöd fortfarande kommer att ha möjlighet att ta emot pengar via en statligt finansierad lånet. Federal skolan lån, varav Stafford lån är en typ, hanteras av utbildningsdepartementet.

En student har förmågan att ta emot ett subventionerat eller en osubventionerade federala lån. Den största skillnaden i dessa skol lån är att subventionerade lån inte tar ut eller bygga något intresse tills det ögonblick du börjar att betala tillbaka dem. Osubventionerade lån börjar samla intresset från det att skolan lånet förvärvas. Nästan varje elev är berättigad till denna typ av lån så länge de kommer att en berättigad skola på en del eller heltid.

Skol lån kan också komma i form av en förälder lån eller en förälder Lån för Grundutbildning Student (PLUS) lån. PLUS lån är endast tillgänglig för föräldrar till barn som är studenter. Dessa lån ger föräldrarna möjlighet att ta på lånet för sin childrenâ € s utbildning. Denna skola lån har i allmänhet samma krav som federala skolan lån. Den största skillnaden här är att PLUS är i parentâ € s namn och inte barnets. Moder lånet, i många fall, kommer att vara en större summa pengar än vad som är tillgängligt till en oberoende elev.

Privata skolan lån kommer från banker, kreditföretag och andra icke-federala institutioner. Om en person inte kan ta emot federala lån av någon anledning eller de federala skolan lån de inte får inte är tillräcklig för att täcka sina kostnader samtidigt på college, kan de se till privata skolan lån för hjälp. Räntan på en privat skola lån brukar kommer att bli högre än en federal eller PLUS lån. Det är också mycket viktigt att läsa och förstå låneavtalet som undertecknades innan du väljer vilken institution för att få ett privat lån från, så du kan vara säker på att du kommer att kunna betala tillbaka beloppet plus ränta.

  • En student lån och tillämpning ekonomiskt stöd.
  • Återbetalning på studielån börjar vanligtvis strax efter examen.