Vad är ett Silent tangentbord?

August 28

En tyst tangentbord är ett tangentbord som är konstruerad för att vara tyst, eller så tyst som möjligt, beroende på hur den är tillverkad. Det finns ett antal skäl till att använda en tyst tangentbord, allt från en önskan att kunna använda ett tangentbord i känsliga situationer utan orsakar distraktioner, till ett behov av att hålla den totala ljudet i en låg arbetsplats. Vissa människor är helt enkelt irriterad av ljudet av att skriva, i vilket fall en tyst tangentbord är ett enkelt sätt att lindra irriterade nerver. Silent tangentbord kan också vara användbart i delade levande eller arbetssituationer där ljudet av ett tangentbord kan bli galler för andra människor.

När tangenterna på ett tyst tangentbord aktiveras, tryck de tyst, kommer i kontakt med elektroniken i tangentbordet och orsakar tecken visas på skärmen. Material som gummi och silikon används ofta för att göra tysta tangentbord, eftersom de är mjuka, och de därför inte klicka eller slammer under användning. Tysta tangentbord gjorda från vadderade hårdplast är också tillgängliga, även om de tenderar att vara tyst, mer än tyst.

I strikt själva verket är det möjligt att föra oväsen med en tyst tangentbord. För maskinskrivare som verkligen slå på tangentbordet, kommer en silikon eller gummi tangentbord fortfarande göra några ljud, även om det är bara dova dunsar som vibrationer i händerna överförs till ytan att tangentbordet är på. Men bullret kommer att minska avsevärt jämfört med ett konventionellt tangentbord, som nycklarna själva bör göra något ljud.

Ett antal stilar av tysta tangentbord finns tillgängliga på marknaden, allt från mycket enkla tysta tangentbord som också är utformade för att vara portabel till självständigt fungerande programmerbara tangentbord som erbjuder ett utbud av konfigurationer och alternativ för användarna. Som en allmän regel, ju fler funktioner ett tangentbord har, desto dyrare blir, och trådlösa tysta tangentbord är också dyrare, eftersom det krävs extra utrustning för dem.

Elektronikaffärer är en bra källa för tysta tangentbord, som är specialföretag. Individer som är mycket oroade över buller kanske vill ordna ett test av en tyst tangentbord, eller granska konsument recensioner för att få en uppfattning om vad folk tycker om tangentbordet i själva driften. Alternativt kunde skarpsinniga observatörer noterar särskilt tyst eller tysta tangentbord de möter, och göra förfrågningar om märke och modell.