Vilka är de olika typerna av Roddmaskin Övningar?

March 26

Nästan varje gym och fitnesscenter kommer att innehålla minst en roddmaskin, även om många människor undviker denna apparat eftersom de inte är bekanta med roddmaskin övningar som hjälper dem att förbättra sin muskeltonus och styrka samt kardiovaskulär hälsa. Roddmaskinen efterliknar rörelsen att man skulle anställa när man ror en roddbåt, och denna maskin fungerar liknande muskler. Man kan helt enkelt få på maskinen och ro fram och tillbaka, att få någon form av muskel träningspass, men det är viktigt att lära sig rätt form och teknik för att förebygga skador.

Vissa roddmaskin övningar kommer att variera beroende på slaghastigheten, eller den hastighet med vilken användaren kommer att dra på handtagen. Den vanligaste och enklaste av alla maskinövningar rodd kallas stabilt tillstånd, eller helt enkelt rodd med en konstant hastighet, vanligtvis runt 18 till 20 slag per minut. Detta är en bra övning för nybörjare såväl som avancerade användare som vill ha en bra, stabil uppvärmning träning. Att göra en steady state träning hjälper en användare vänja sig vid rörelse och förbättra sin form; felaktig form kan leda till skador, så nybörjare bör ägna en hel del tid på det här passet. Denna träning bör vara allt från 20 minuter till en timme.

Intervaller är ett utmärkt sätt att bygga uthållighet och kardiovaskulär hälsa. Detta är en av de svårare roddmaskin övningar, eftersom det är en ganska långvarig träning som kommer att innebära att variera intensiteten nivån på träningen. En vanlig intervallpass kan omfatta 10 till 15 minuters uppvärmning, sedan det första intervallet där roddaren kommer ro i en snabbare takt, sedan en viloperiod där roddare återgår till uppvärmningstakten för ungefär en minut. Denna typ av intervallpass kan pågå i upp till en timme eller mer, med intensiteten och varaktigheten av hårdare intervall varierar beroende på förmåga nivå och träningsmål.

En hög intensitet rodd träning kommer att involvera rodd på användarens högsta intensiteten för en viss tid, vanligen en mycket kortare tid än andra typer av roddmaskin övningar. Denna typ av träning är avsedd att efterlikna ett race tempo, och roddaren kommer att arbeta för att bygga muskler och muskelsvar samt explosivitet. Denna typ av träning kan på sätt och vis betraktas som en plyometric övning.

  • Roddmaskiner likna rörelserna används när man ror en båt.