Vad är en Red Knot?

February 5

Den röda knut eller Calidris Canutus, är en typ av sandpiper, eller litet shorebird, med stick-liknande ben. Röda knop har grå vingar med vita magar, och fjäderdräkt på deras bröst och hals blir röd under häckningssäsongen. Röda knop är särskilt anmärkningsvärda på grund av sina långa sträckor migrations, som omfattar mer än 9.300 miles (14.967 km) per år.

Röda knop är ungefär 9 inches (23 cm) lång och kan hittas på sandiga stränder och i grunda våtmarker från polcirkeln, där deras häckningsplatser är belägna, till den södra spetsen av Sydamerika. Deras diet består främst av insekter, sniglar, kräftdjur och blötdjur, men de äter frön och gräs när dessa mer näringsrika livsmedel är inte tillgängliga. Röda knutar är byggda för livet nära stränder eller grunda vatten, och deras smala ben tillåter dem att enkelt navigera genom vatten.

Kanske den röda knut är mest känd för sin långa flyttled - mer än 9.300 miles (14.967 km) varje år; det är en av de längsta vandringsvägar av något djur. Röda knop flyger varje vår och höst mellan sina häckningsplatser i polcirkeln och olika södra punkter att spendera sina vintrar längs strandlinjer så långt bort som Sydamerika. Röda knop resa i flockar mycket större än de typiska flyttfåglar. Man tror det är tänkt som en skyddsåtgärd, men denna vana sätter ett stort antal fåglar som riskerar då livsmiljö hotas och när toxiner eller andra miljöhot anger sin miljö.

Red knop vila längs deras flyttväg på platser som kallas "mellanområden." Fåglarna ihåg dessa rastande områden från år till år och besöka samma plats varje gång de reser. Den kanske viktigaste av dessa rastande områden är runt Delaware Bay, längs den östra kusten av USA. Fåglarna gång deras ankomst till mellanlagringsområdet för att sammanfalla med lanseringen av hästsko krabba ägg, som ger fåglarna med välbehövlig näring.

Antalet röda knutar har minskat, och dessa fåglar nu listad som en "art av stora betänkligheter" av USA vadare Conservation Plan. Denna nedgång kan tillskrivas flera faktorer, bland annat klimatförändringar hotar den röda knut s häckningsplatser i polcirkeln. Antalet dolksvansar längs fågelns Delaware Bay mellanlagringsområdet är också på tillbakagång på grund av overharvesting på 1990-talet, då fiskarna används ofta hästskokrabbor som bete. Krabban nedgång, tillsammans med att vara ett problem för hästskokrabba befolkningen, hotar också den röda knut genom att påverka en av fågelns viktigaste mellanområdena.