Besluta om en Doghouse

January 26

Om din hund tillbringar mycket tid utanför - medan du är på jobbet, kanske - han behöver skydd mot värme och kyla. Ett av de enklaste sätten att tillhandahålla detta är genom att få en hundkoja. Du har bara två val här: trä eller slagtålig plast.


Oavsett vilket material du väljer, bör en hundkoja passar ditt husdjur tätt - han borde kunna stå upp och vända, men inte mycket mer. Att ge din hund med ett hus som är för stort gör att hålla värmen inne i det svårt för honom. Den bör ha en ingång som är off-center så att hunden kan krypa upp i ena änden för värme. Ett avtagbart tak är till hjälp för enkel rengöring, och dörröppningen ska ha en flik över den för att hålla utkast ut.

Att bygga en hundkoja är en lätt helg projekt för alla med grundläggande snickeri färdigheter; planer finns på bibliotek eller byggnads-utbudet butiker. Vad ett stort projekt för barnen att hjälpa till med! Du kan också köpa trä hundkojor, inklusive några som är extremt snygga och utformade för att matcha ditt hem arkitektur - Cape Cod, georgiska, ranch, och så vidare.

Flera tillverkare erbjuder hundkojor av gjuten, stöttålig plast som är på vissa sätt överlägsna traditionella trä dem. De rena lätt, inte behåller lukter, och erbjuder ingen plats för loppor att föda - så länge strö hålls färska.

Där du placerar hundkojan har mycket att göra med hur bekväm din hund är när i den. På vintern bör det vara på en plats som är skyddad från vinden. Och på sommaren, bör det vara i skuggan.