Vad är en Unity Candle?

March 21

En enighet ljus är faktiskt en uppsättning av tre ljus - två tunna konor och en större avsmalning eller kaka ljus stöds av ljusstakar. En enighet ljus används traditionellt i en kristen bröllopsceremoni för att symbolisera en sammanslagning av två familjer eller personligheter i en ny bildas i äktenskap. Om bruden och brudgummen väljer en enhet ljus ceremoni, är det oftast utförs efter utbytet av löften men innan den officiella uttalande om äktenskapet. Den enighet ljus ceremonin anses frivilligt av de flesta kristna samfund. Det behöver inte ha en religiösa komponent antingen. Många humanistiska bröllop innehåller också ett utrymme för en enhet ljus bekräftelse.

Under en traditionell enhet ljus ceremoni, är bruden och brudgummen inbjuden till ett visst område på ena sidan av altaret. De två mindre ljusen sedan tända antingen av paret själva, den bästa mannen och brudtärna, prästen, eller bröllopsgästerna genom en kedja av mindre ljus. Efter de två konor är tända, kan vissa ord om betydelsen av enighet ljus talas av ministern. Vanligen, de två ljusen representerar de individuella personligheter eller familjer av bruden och brudgummen.

När riktad, bruden och brudgummen tända större centrala ljus tillsammans. Vid denna punkt, får de två mindre smalnar släckas för att representera en sammanslagning av identiteter eller vänster brännande att representera fortbestånd individualitet under äktenskapet. Par bör besluta vilket alternativ som bäst passar deras utsikter innan bröllopsdagen anländer. Den centrala ljuset fortsätter att bränna så paret återvänder till altaret för en slutlig välsignelse och uttalande av äktenskapet.

Om en förlovade paret bestämmer sig för att hålla en enhet ljus ceremoni, då bröllop samordnaren bör beställa ljus och ljusstakar som en del av den övergripande tillbehörs hyra. Den centrala enheten ljuset vanligen dekorerad med en kopia av bröllopsinbjudan eller en fotografisk bild av paret. Hela enighet ljus set-up bör placeras mellan församlingen och en sida av altarringen innan ceremonin. Bröllop samordnaren bör också veta vem som kommer att ansvara för tända ljusen och se till att de har rätt belysning material. Bruden och brudgummen kunde tända sina individuella smalnar från ett altare stearinljus om missförstånd skulle uppstå.

Även om ljusstakar kan anses hyra utrustning, ställa enighet ljuset självt ges vanligen till paret som en personlig memento av ceremonin.

  • En enighet ljus kan tändas under en kristen bröllopsceremonin.