Vad är en Brown Sugar Sköljmedel?

April 30

En farinsocker sköljmedel är en fukt anordning för att hålla socker mjukt. Den används normalt med farinsocker, som namnet antyder, även om en socker sköljmedel också kan användas med lönnsocker. Designen är tänkt att hålla socker fuktig och fungerande, i stället för att låta den stelna till en fast massa. Köksspecialbutiker säljer dem, och det är också möjligt att göra en egen, om du har tillgång till en ugn.

Normalt är en farinsocker sköljmedel göras från bisqued lera. Leran är mycket porösa, så att det absorberar och håller fukt bra. Enheten är indränkt i vatten i 20 minuter innan den klappade torrt med en handduk och sätts in i sockerbehållaren. Med tiden farinsocker sköljmedel släpper långsamt fukten in i socker, hindrar den från att torka ut och härdning. Efter ungefär tre månader kommer det att behöva åter dränkts.

För kockar som kämpar med knölig farinsocker, är ett brunt socker sköljmedel ett mycket användbart verktyg. Det finns andra metoder för mjukgörande farinsocker, men de kan få otympliga. För riktigt hårt socker, kan kockar dumpa den i en stor skål och täck toppen med en fuktig trasa. Brunt socker kan också värmas för att lossa upp det, men det måste vara noga bevakade så att den inte smälter eller brinner. Om du använder en mjukgörare, alltid komma ihåg att klappa ytvattnet utanför, så rakt vätska kan orsaka sockret att klumpa till en fast massa.

Den grundläggande formen för en farinsocker sköljmedel är en enkel lera disk. Många företag gör prydnads versioner i formar av blommor, växter eller djur. Röd lera används vanligen, eftersom det är billigt och mycket porös. Leran ska aldrig vara glaserade, eftersom detta kommer att göra det i huvudsak ineffektiv. Andra delar av obränd lera eller keramik kan användas för att göra en också. Det ska tvättas när den avlägsnas och utvilad, som socker kan bli caked på den.

Förutom att du använder en farinsocker sköljmedel bör kockar alltid lagra socker i lufttäta behållare för att hindra dem från att dö ut. En sval och torr plats är det bästa stället att förvara socker, eftersom temperaturvariationer från värme kan orsaka att klumpa. Vitt socker i allmänhet inte behöver en mjukgörare, och kommer faktiskt klumpar om det är för fuktigt.

  • Brunt socker.