Hur att finansiera ett förtroende efter en Grantorâ € s död

February 5

Ofta är truster skapas under grantorâ € s livstid, men de arenâ € t finansieras fram efter överlåtaren dör. Om du € re en förvaltare av en sådan tillit, det finns vissa åtgärder att vidta för att överföra tillgångar i förtroende:

  • Bistå testamentsexekutor i boet för att göra en ordnad överföring av tillgångar i förtroende. Vanligtvis när förtroenden finansieras först efter döden, de flesta tillgångarna flöda genom decedentâ € s egendom. Bouppteckning tillgångar måste gå igenom bouppteckning processen, alla skulder den avlidnes och dödsboet måste betalas (inklusive alla estate skatter), samt alla legat och legat måste hedras innan du köper distribution från gården i förtroende.
  • Identifiera eventuella tillgångar som blev betalas till det förtroende direkt på grantorâ € s död, såsom försäkringar som ägs av överlåtaren med förtroende namnges som förmånstagare.

Var försiktig när du finansiera ett förtroende: Inte alla tillgängliga egendom är berättigad. Du får inte finansiera ett förtroende med decedentâ € s 401 (k) plan, till exempel. Mycket ofta är gården klart mer än tillräckligt stor för att finansiera det förtroende även efter alla andra skyldigheter uppfylls.

I så fall kan du (tillsammans med estateâ € s testamentsexekutor) besluta att delvis finansiera det förtroende tidigare än du måste, så att förtroende stödmottagare som får förlita sig på förtroende inkomster för sina levnadsomkostnader kan börja ta emot utdelningar. Tidig finansiering av det förtroende måste göras med den absoluta förståelsen mellan förvaltaren och verkställare, skriftligen, att förtroendet kommer att hedra några finansiella förpliktelser gården cana € t möts.