Vad är en Mango Shake?

May 5

En mango shake är en söt fryst behandla som är mjuk och smaksatt som en mango, en tropisk frukt. Denna skaka normalt orange till gul-orange färg, och det är ofta drickbart genom en stor halm, även om vissa shakes är så tjocka att de kräver användningen av en sked. Vissa typer har bitar av mango frukt i dem, medan andra bara smaksatt som mango. De kan göras med riktig glass eller med en färdig shake mix som används i kommersiella maskiner. Ibland kan en mango shake vara en drickbar smoothie gjord av mango blandas med kallt helmjölk.

Dessa shakes kommer i några typer, men de är alla i allmänhet serveras i ett högt kopp med ett sugrör. En mango skaka kan vara en handblandades dessert gjord genom att blanda mango eller mango smak med glass i en maskintillverkade för blandning milkshakes, eller det kan vara en söt, mango smaksatt glassliknande formel som pumpas genom en shake -dispensing maskin. Vanligtvis är en mango skaka en specialbeställd objekt som kan vara hade vid välutrustade glassbarer, men vissa snabbmatskedjor kan erbjuda det som en säsongs post.

En mango shake kan göras hemma genom att blanda mango frukt eller mango sirap med glass i ett hem mixer. Mjölk tillsätts ofta till blandningen för att hjälpa till biandaren och att skapa en tunnare, mer drickbar skaka. Saknar färsk mango, kan denna shake göras med torkad mango, konserverad mango, eller mango konserver. En mango shake sker vanligtvis med vaniljglass, men kan också göras med andra grädde eller fruktbaserade smaker av glass, som jordgubbar cheesecake, apelsin grädde, eller ananas.

Mango shakes är generellt desserter, och deras höga kaloriinnehållet kan göra dem en förbjuden njutning reserverad för speciella tillfällen. En kalori-medvetna eater kan njuta av en mango smoothie. Mango smoothies görs med yoghurt och juice istället för glass. De har mindre socker, mer frukt och mindre fett än en mango shake. Vissa mango smoothies görs med närings tillsatser som vitaminer, proteinpulver, och fiber.

Även om det finns många tekniker för att extrahera köttet från en färsk mango så att den kan användas i en mango skaka, det enklaste sättet att ta bort frukten från den hårda gropen är att använda en mango splitter. En mango linjedelare har en speciellt formad fräs som skär runt formen av en mango grop, lämnar två kuren halvor pit-mindre mango kött. Normalt mango skuren i skivor eller kubik innan den läggs till mango shake. Dessa fruktbitar kan också frysas och förvaras.

  • En mixer kan bidra blanda olika ingredienser tillsammans för att göra en mango shake.
  • Med ursprung i Sydostasien, har mango mer än 100 olika sorter.
  • En mango shake sker vanligtvis med vaniljglass.
  • Proteinpulver kan öka näringsvärdet i en mango shake.
  • En mango shake får både sitt namn och sin smak från mango frukt.