Vad är Natural Sinus Remedies?

October 25

Naturlig sinus botemedel fungera som ett alternativ till over-the-counter mediciner, och kan lindra sinus smärta, tryck, urladdning, och relaterade symtom, som huvudvärk, feber och trötthet. Enligt National Center for Health Statistics, mer än 37 miljoner amerikaner lider av kronisk bihåleinflammation. Eftersom vetenskapliga medicinen ger ingen idiotsäker botemedel mot sjukdomen, många människor vänder sig till alternativ medicin för befrielse. Flera vanliga örter och kryddor effektivt kan användas som naturliga sinus botemedel.

Echinacea (E. purpurea) är en av de mest förskrivna naturliga sinus botemedel, och är också effektivt vid behandling av andra kalla och influensaliknande symtom. Även känd som lila kon blomma, är echinacea ett antiviralt, antiinflammatorisk, svampdödande, och antibiotika ört. Det är mest känd för sin förmåga att stärka immunförsvaret, vilket kan bidra till att bekämpa en sinus-infektion. Med en 300-400 milligram kapsel varannan timme, tills symtomen avta, är den typiska dosen. Echinacea bör inte tas av personer med autoimmuna sjukdomar, såsom lupus.

Astragalus (Astragalus membranaceus) är en annan av immun öka naturliga sinus botemedel. Det är en kinesisk ört som också är känd som "locoweed" i västra USA. Medan Echinacea stimulerar immunsystemet när det tas ofta under en kort tidsperiod, Astragalus gradvis förbättrar immunsystemets styrka. Det är särskilt till hjälp för någon benägenhet att långvariga bihåleinflammation. En typisk dos består av upp till åtta 400-500 milligram kapslar per dag, som behövs, tills symtomen upphör.

Oregon graperoot (Mahonia aquafolium) har vunnit popularitet under de senaste åren som en naturlig sinus botemedel på grund av dess antiinflammatoriska, sammandragande och antimikrobiella egenskaper. Det är en vintergrön buske, liknande berberis, och är infödd till västkusten i norra Amerika. Det kan hittas oftast i tinktur form och är användbar för behandling av en rad olika tillstånd, inklusive bihåleinflammation. En typisk dos är 20 till 30 droppar tinktur, utspädda i vatten, tas upp till tre gånger per dag.

Gemensam vitlök (Allium sativum) är också ofta används som en naturlig sinus botemedel. Samma bakterier som gör örten stickande hjälper också bekämpa de bakterier som orsakar bihåleinflammation. Matlagning avaktiverar dessa ingredienser, så det måste tas i kapselform, äts råa eller tillförs livsmedel i de allra sista minuterna av matlagning. Tre 500-600 milligram kapslar kan tas per dag för att lindra sinus smärta och trängsel.

Usnea (Usnea barbata) är en lav, som ibland kallas Old Man skägg, som finns hängande från träd runt om i världen, och är liknande utseendemässigt till spansk mossa. Det är en potent antibakteriell och anti-svamp ört, känd för sin förmåga att bekämpa Streptococcus bakterier, vilket är en vanlig orsak till bihåleinflammation. Det måste tas som en tinktur, som det extraherar dåligt i vatten. Den rekommenderade dosen är 20-30 droppar tinktur som tas upp till tre gånger per dag.

Många andra örter används också ofta för sinus smärta, inklusive pepparmynta, pepparrot, Mattram, och ingefära. Andra naturliga sinus åtgärder kan omfatta nasal sköljning, eller med hjälp av saltvatten och neti krukor för att försiktigt spola bihålorna, och inandning av ånga terapi. För mindre allvarliga problem med bihålorna, som de som orsakas av en vanlig förkylning, kan eteriska oljor som eukalyptus och pepparmint också inhaleras för att rensa bihålorna och förbättra andning.

  • Ett tvärsnitt av huvudet inklusive bihålorna.
  • Ett naturligt och homeopatiska sättet att lindra problem med bihålorna är att andas in ångor ånga.
  • Naturläkemedel kan användas för att ta itu med sinus tryck.
  • Eukalyptusolja kan användas för att rensa bihålorna och förbättra andning.
  • Vitlök hjälper dig att bekämpa infektionsorsakande bakterier.