Vad är en soffa?

October 29

Betraktas som en föregångare för den moderna soffan, spårar soffan sitt ursprung till den 17: e århundradet kvitta. Den bosätta var en gång en vanlig möbel i hemmen både ödmjuk och storslagen design, men så småningom ersattes under den 18 och 19-talen som soffan blev en mer av en gemensam del av heminredning och mindre av en lyx.

I sin mest förenklade form är soffan en möbel som kännetecknas av en relativt hög rygg, armstöd och sittutrymme som kommer att rymma minst två personer. Varianter av soffan är konstruerade för användning i hemmet, som en del av veranda möbler, och även som varvet möbler. I vissa fall är det soffan en enkel trä eller metall konstruktion, medan vid andra tillfällen, kan soffan vara en stoppad pjäs.

I hemmet, kan en soffa kan användas som en del av den eller en trädgård rum. I båda scenarierna, kan metallen eller träram för soffa kompletteras med bekväma sitt och ryggdynor. För en mer formell strategi, särskilt när den används i ett bibliotek, stoppade soffor är vanligare, med läder soffor är särskilt populär.

För verandan och på gården, soffor idrotten ofta en intrikat metallram som präglas av graciös scrollwork. Vädersittdynor ingår ofta i den övergripande designen, vilket bidrar till att göra utomhus soffa attraktiva och bekväma. Eftersom soffa består av metall, är det mycket lätt att måla och försegla möbler med en mängd olika färger och tekniker.

Medan soffor tenderade att falla i onåd under 20-talet, är möbeln börjar göra en comeback. Många möbeltillverkare erbjuder nu replika utgåvor av antika soffor, medan ett fåtal lyckligt lottade individer har möjlighet att lokalisera och köpa autentiska soffor som hagel från 19th century.