Vilka är för- och nackdelar med en Plastic Downspout?

February 25

Fördelarna med en plast downspout är dess flexibilitet, hållbarhet och den lätthet med vilken den kan rengöras. De negativa aspekterna av en plast downspout visas när alltför tunt ett material väljs. Detta kan skapa träskor och orsaka vatten att strömma tillbaka in i hemmet.

Många typer av plast PVC rörsystem finns tillgängliga som kan användas som downspout rörledningar. De erbjuds i en mängd olika tjocklekar och kan vara slät eller räfflad. Smidig plaströr gör vanligtvis för enkel passage av vatten, små bitar av skräp, och downspout renare. Räfflade plast stuprör kan orsaka skräp att fånga på insidan av röret, som kan hindra vattenflödet. Dessa typer av rör också brukar inte fungerar med vissa typer av downspout renare.

Plast downspout rördragning finns med och utan hål. Dessa är små hål eller öppningar som löper längden av rörledningen. Perforerade PVC rörsystem, när det används i underjordiska stuprör, tillåter vatten som står i rörsystemet rinna ner i marken. Denna typ är oftast bara används i väldränerad jord.

Plast downspout rörledningar rostar inte med tiden, och är lättare repar än andra typer av pipar. Dessa egenskaper är att föredra framför olika typer av metall stuprör, eftersom dess syfte är att transportera stora mängder regnvatten bort från hemmet, och vatten kan orsaka metaller att brytas ned. Till exempel kommer stål och andra metaller rostar med tiden och måste bytas ut med jämna mellanrum. Också, de ofta stain utsidan av hemmet. Plast rostar inte eller bets och en lapp material som kan användas för att laga hål i plast downspout rörledningar är allmänt tillgänglig på de flesta byggvaruhus.

Tålig, varar plaströr ofta livslängden av strukturen. När du väljer en plast PVC-material att använda som downspout material, noggrant välja en med en tjock vägg. Denna rörledning installeras ofta på utsidan av hemmet för att låta regnvatten rinna från takrännor ner i gården.

Tunna plaströr presterar inte bra när begravd eftersom det inte tål tunga mängder smuts placeras ovanpå den. Det kan också täppa lätt och låta trädrötter att penetrera sin yta, vilket kan, med tiden, hindrar vattenflödet helt. Tunn rörledningar bör inte heller användas som en underjordisk downspout, men är tillräcklig för att löpa längs utsidan av huset.

  • Vatten kanaliseras in i en downspout via en ränna system.