Vad betyder "Good as Gold" Mean?

January 13

"Bra som guld" eller "lika bra som guld" är vanliga engelska uttryck som betyder något är äkta eller tillförlitlig. Med hänvisning till människor, särskilt barn, de brukar betyda väluppfostrade. "Bra som guld" är en av många tale involverar guld som en önskvärd standard av något slag. Uttrycket är en liknelse, en analogi som används för att beskriva något genom att jämföra det med något annat. Ordet "guld" i sig är en av de äldsta ord i det engelska språket.

Guld är en sällsynt mineral med många dekorativa och praktiska användningsområden. Mänskliga samhällen runt om i världen har tilldelat stort värde till metallen sedan förhistorien. Explorers av den nya världen sökt legendariska städer av guld, vilket ofta resulterar i tragedi för sina expeditioner eller, oftare, för de inhemska kulturerna som de stött på. Guld är mycket formbara och har använts i många tillämpningar genom historien, inklusive smycken, konst, och även mat. I modern tid är det som används i elektroniktillverkning och tandvård samt dess mer traditionella användningsområden.

Enligt Robert Hendrickson encyklopedi av Word och Fras Origins, "guld" är en av de fyra äldsta ord i det engelska språket. Med andra ord har det behållit sin ursprungliga form och mening längre än nästan något annat ord i språket. Ordet "gol" användes i den indoeuropeiska språk som bildade roten till de flesta västerländska språk, visar hur länge guld har varit en standard av värde. För den nyfikne, de andra tre äldsta ord är "äpple", "dålig" och "tin."

Guld har bytts som en form av valuta i tusentals år. Nationer som England och USA använde mynt som innehåller lite guld tills början av 20-talet. Metallen har också använts för att skapa värde för en nations valuta, en företeelse som kallas guldmyntfoten. Många former av pengar, inklusive den amerikanska dollarn, ursprungligen värderas av hur mycket guld de teoretiskt motsvarade. Denna valuta var således "lika bra som guld."

"Bra som guld" är en av många engelska uttryck som använder ordet "guld" till lika värde eller beundransvärda kvaliteter. En "hjärta av guld," till exempel, innebär att någon har en ren ande trots passiv framträdanden. Den "gyllene regeln" antyder att alla ska uppträda med empati, åtminstone, mot andra människor och medmänniskor. Guld, guldringar och guldåldrar är tänkta att representera den renaste och högsta av mänskliga landvinningar. Om något eller någon närmar perfektion, är det ofta sägs vara "gyllene".

  • "Bra som guld" är ett engelskt uttryck använder ordet "guld" till lika värde eller beundransvärda kvaliteter.