Hur ska jag sköta en Cypress Bonsai?

December 15

Vård av en cypress bonsai kan bero på de särskilda arter av träd som väljs, eftersom det finns mer än 100 olika stammar av cypress tillgängliga för träning som bonsai. Populära versioner av cypress bonsai inkluderar Lawson - Ädelcypress, den japanska Hinoki - Chamaecyparis trubbig, och den japanska Sawara - Ärtcypress. En annan vanlig typ av cypress bonsai som rekommenderas för nybörjare, men inte en sann cypress arter, är den skallige eller Swamp cypress - Sumpcypress. Skötsel av cypresser kan därför variera, som vissa föredrar torra klimatförhållanden som den japanska Hinoki, och en del är hemma i träsk regioner och föredrar en konsekvent fuktig miljö som den skalliga cypress. Som en allmän regel, dock cypresser är lätta att växa som bonsai, så de har blivit ett mycket populärt val med 2011, och är träd som föredrar fullt solljus och regelbunden gödsling.

De flesta typer av cypresser är relativt härdiga, så de gör bra bonsai exemplar, som anpassar ett träd till en bonsai livsstil kan vara en stressande process för trädet. När det gäller bevattning frekvens är Hinoki cypress de arter som kräver den torraste av förhållanden. Marken för Hinoki bör dämpa det mesta, men det är en torka-toleranta arter som kan överleva kallare och torrare förhållanden än andra cypress bonsai. Längs detta spektrum, kräver Sawara cypress mer vatten, eftersom det är hemma i fuktiga områden, och den skallige cypress kräver en nästan konstant tillstånd av våt jord som det är hemma i träsk. Sawara och Bald cypresser kan också dö om de utsätts för kyla och måste vint över i växthus.

Bonsai i allmänhet kan vara benägna att mer frekventa attacker av skadedjur och sjukdomar än sina motsvarigheter i det vilda på grund av de trånga förhållanden där de odlas. Medan Hinoki trädet är ganska resistent mot skadedjur och sjukdomar, är det Sawara och Bald cypresser ofta angrips av root bladlöss, och har fina grenar som ska beskäras genom att nypa med fingrarna istället för att klippa för att undvika onödiga skador på träden. Lawson cypress, som är en av de mest populära stammar av cypress bonsai växt, kräver också ständigt fuktig jord som Sawara, men inte vatten loggas förhållanden som den skallige cypress tenderar att njuta. En av de odlingsförhållanden som är gemensamma för alla populära cypress bonsai är att de alla föredrar fullt solljus, vilket ofta innebär att behållarna bonsai själva bäst underhålls utomhus.

Den skalliga cypressen fått sitt namn från det faktum att det är ett unikt lövfällande barrträd träd som förlorar sina nål-liknar löv på vintern. Bladverket kommer först orange och sedan brunt, som i andra cypress bonsai, skulle tyda på att trädet är döende. I den skallige cypress, är detta en naturlig höst händelse. Fastställande av lämplig vattennivån för Bald cypress kan också göras genom att titta på för hängande effekter på nytt bladverk, vilket indikerar att den behöver mer vatten.

Plantering cypress bonsai rekommenderas också att upprepas var två till tre år för alla arter, även om vissa växer snabbare än andra. Den Hinoki tenderar att växa den långsammaste, så det kan repotted mindre ofta än sorter såsom Sawara. Den skalliga cypressen växer snabbast och kan repotted säkert varje år. Eftersom barken av cypress bonsai kan vara känslig, har omsorg även tas med inkoppling träden att växa till särskilda former. Som tråden blir tight, bör den tas bort och ersätts med lösare lindningar eller inga alls.