Vad är Gauze Tape?

February 1

Ordet "gasväv" hänvisar till en typ av stark men ljus öppen väva tyg gjort av antingen siden eller bomull, vävs samman med hjälp av en vanlig eller leno stil vävteknik. "Tape" är en tunn remsa av tyg, papper eller plast belagt med ett lim. Den används för att tillfälligt eller permanent fästa eller täta något eller flera saker tillsammans. Det kan tyckas logiskt för en att dra slutsatsen att gasväv tejp är en typ av tejp avsedd för användning med gasbinda material, men det är inte. Gauze band är faktiskt bara självhäftande gasbinda - gasbinda som sticker av sig själv.

Vad gör gasväv tejp skiljer sig från andra former av tejp, såsom genomskinlig tejp och silvertejp, är den typ av material som fungerar som bas för limmet. Silvertejp använder en bomulls nätmaterial belagt med polyetenplast som bas för sin lim. Gauze band använder gasbinda material som bas för sin lim.

Denna typ av band har många tillämpningar. En av de mer kända applikationer kretsar kring första användningen stöd, eftersom gasväv tejp används ofta som ett sårförband. Gauze band är också ofta används som en sport omslag. Till exempel, tennisspelare linda ibland tejpen runt kast med sina racketar; hockeyspelare linda ibland tejpen runt kast med sina hockeyklubbor; och baseballspelare linda ibland tejpen runt grip del av sina fladdermöss.

När gasväv tejp används för detta ändamål, fungerar den som en över grepp. Den tillåter idrottare att upprätthålla en bättre grepp om sina racketar, pinnar, fladdermöss eller annan utrustning. Dessutom hanterar i branscher som köttförädling och posthantering linda ibland gasbinda tejp runt sina fingrar för skydd.

Det finns olika typer och klassificeringar av gasväv tejp, alla med olika egenskaper och olika applikationer. Textur, klibbighet, töjbarhet och även sterilisering är bara några av de egenskaper som kan tillskrivas olika former av det här bandet. Gasbindor band, till exempel, måste genomgå sterilisering för att säkerställa att det är fritt från bakterier. En form av en sådan sterilisering är etylenoxidsterilisering. Etylenoxid sterilisering är en process som effektivt eliminerar virus, bakterier och andra smittämnen som använder etylenoxidgas, tillsammans med exakta fukt- och temperaturinställningar.

Gauze band finns i många olika färger och kvaliteter av tjocklek. Även gasväv som material har funnits i århundraden, är gasväv tejp en 20th-talet uppfinning. Ordet "gasväv" är den engelska översättningen av ett franskt ord, "blick", som daterar åtminstone till 16-talet. Namnet kommer från den palestinska staden Gaza, där gasväv tros ha sitt ursprung.

  • Tennisspelare linda ofta gasbinda tejp runt handtagen oftheir racketar.
  • Gauze band är gasväv som är i stånd att hålla fast av sig själv.
  • Gauze band klänningar sår och pinnar till sig själv; skapa ett omslag som kommer att stanna på plats.