Vad är en Svarta tavlan Eraser?

December 31

En Svarta tavlan suddgummi är ett komplement och verktyg som används med svarta tavlor. Oftast används i klassrum, dessa suddgummin möjliggöra radering av krita på svarta tavlan. Den suddgummi används för att torka ytan av en styrelse ren, ta bort den vita eller färgade damm som krita oftast gjord av. Making svarta tavlor återanvändbara, de suddgummin är återanvändbara själva, och har ofta en lång användning livslängd. Liknande produkter kan komma i form av svart tavla suddgummin och markör suddgummin, som fungerar ungefär som tavlan suddgummin att ta bort modernare markeringar från styrelser i klassrum.

En vanlig tavlan suddgummi består av filtremsor som hålls tillsammans med klibbigt papper eller lim. Dessa kände remsor kan åtföljas av kartongbitar i mellan för att ge en kraftigare suddgummi. Filten spetsar används som yta suddgummi, och komma i kontakt med den svarta tavlan för att torka de gamla krita märkningar av. Den suddgummi är ofta bara ett fåtal inches lång och bred, och kan oftast bara passar i fickan på byxorna.

Medan tavlan suddgummin används för att torka krita bort av svarta tavlor, ackumulera de krita damm snabbt och ofta blir smutsig. Några stora våtservetter på tavlan kunde fylla yta suddgummi med damm, vilket gör det omöjligt att rensa brädet ytterligare. När filtytan är smutsig, kommer dammet inte längre tas bort med tavlan suddgummi, men skiftat och suddig.

Rengöring av en Svarta tavlan suddgummi är ganska primitiv, och är lika enkel som tjat radergummit mot en fast yta eller ett metallfilter. Den suddgummi kan också rengöras genom att blötlägga den i varmt vatten. Denna metod kommer inte att tillåta för omedelbar användning, men liksom suddgummi måste då torka innan den kan användas. Rengöring av suddgummi genom tjat det på en yta var populär i början av 1900-talet. Lärare skulle ofta göra det i klassrummet eller be barnen att göra det, skicka dammpartiklar i luften. De dammpartiklar småningom visade sig osäkra, inducerar nysningar, astma, och begränsade luftvägarna.

Till en kostnad av bara några dollar i USA, är den svarta tavlan suddgummi fortfarande vanligt förekommande i klassrum eller av människor som har chalkboards hemma. Förbättringar har gjorts tavlan suddgummin mindre, har gjort ytorna tjockare, och har lagt tillbehör som handtag, så att de kan spännas fast på baksidan av handen för snabbare användning.

  • Krita damm kan orsaka nysningar och andra hälsofrågor.
  • Krita används ofta för att skriva i styrelserna i klassrum.