Ta reda på din Ideellt behov av volontärer

January 4

Titta runt ditt ideell organisation och bestämma hur många volontärer du behöver och vilka funktioner de kan utföra. Överväg att skapa (eller hjälpa till att skapa) ett schema av uppgifter som skall slutföras - planera vad som behöver göras och hur många människor det tar att göra jobbet. Genom att ha en sådan lista och prioritera arbetsuppgifter, vet du vad du ska göra när en oväntad volontär promenader i dörren.

Uppgift Antal människor Tid
Datainmatning - donator lista En person som 3 timmar per vecka
Nyhetsbrev utskick 4 personer 5 timmar per månad
Lawn sanering En person som 2 timmar per vecka
Barnvakt 2 personer 3 timmar på lördagar
Arkiverings En person som 2 timmar per vecka

Det är möjligt att ha för många volontärer. Nästan ingenting är värre än att be folk att hjälpa och sedan hitta du har ingenting för dem att göra. Du kanske vill ha både diagrammet för omedelbara uppgifter och några back-brännare projekt - som att ta inventering i leveransskåpet - om du sluta med fler människor än du behöver en viss dag.

I början kan du behöva experimentera innan du vet exakt hur många volontärer som du behöver för ett visst jobb. Till exempel kan du så småningom upptäcker att en 2000-bit utskick tar cirka fem timmar för fyra personer att slutföra. Du kan också hända att markberedning och plantering 700 plantor tar två volontärer en hel dag.