Vad betyder en Furniture Restorer göra?

November 11

En möbel konservator utför ömtåliga reparationer, bättringslackering arbete, och fullständiga renoveringar på antika eller utslitna möbler. Beroende på objektet och kundens önskemål, kanske en konservator spendera allt från några timmar till flera månader arbetar på ett enda stycke. De flesta yrkesverksamma är högkvalificerade träarbetare och upholsters som är kapabla lackering en mängd olika artiklar. Andra specialiserade på sin handel, arbetar främst med metall antikviteter från en viss period. En möbel konservator kan köra sitt eget företag eller vara anställd av en specialitet butik, återförsäljare, eller museum.

När en klient ger i en möbel, ger konservator vanligtvis det en snabb inspektion, frågar om vilken typ av arbete som han eller hon vill ha gjort, och ger en prisuppgift. Vissa människor vill helt enkelt sina gamla soffor eller tabeller för att se nya igen, medan andra hoppas kunna återta elegansen av fina antikviteter med precision reparationslackering. Möblerna konservator kan förklara vad han eller hon behöver för att göra och se till att kunden är nöjd innan på ett jobb.

Början ett restaureringsprojekt på en sliten trä objekt, till exempel ett vardagsrum stol, innebär normalt strippning av färg eller lack och slipa bort orenheter. Brutna ben kan behöva limmas eller bytas, och stora sprickor kan repareras med träfyllmedel. En konservator kan använda olika verktyg, från mekaniska trä svarvar och slipmaskiner för handsågar och skruvmejslar. När omformning är klar, kan konservator måla eller lacka objektet och byt klädsel vid behov.

Antik restaurering kräver oftast en annan strategi för att se till pjäsen behåller så många av sina ursprungliga egenskaper som möjligt. Jobbet kan innebära polering repiga metallbitar eller carving bort trä föroreningar hand. En skicklig konservator kan behöva åter etsa originell design och mönster tillbaka i trä eller bättra på målade bilder. Proffs med flera års erfarenhet inom området kan få chansen att bli antikhandlare eller konservatorer vid museer.

I allmänhet finns det inga strikta utbildningskrav för att bli en möbelkonservator. Många proffs håller diplom gymnasiet och utveckla sina färdigheter genom on-the-job training. För att förbättra sina meriter och kunskaper, vissa arbetstagare deltar träbearbetning program på tekniska skolor eller högskolor. Möjligheterna till att starta ett företag från grunden kan vara svårt att komma med, så de flesta möbler konservatorer börja sin karriär som träbearbetning lärlingar eller anställda i en specialitet butik. Med tiden, erfarenhet och en beprövad rykte, kan en skicklig möbelkonservator överväga egenföretagande.

  • En möbel konservator inspekterar, reparationer och, ibland, översyner helt möbler.