Vilka är de olika typer av motorcyklar?

November 8

Det finns tre grundläggande kategorier av gatu motorcyklar: fullt klänning eller touring cyklar, kryssare och sportcyklar. Även om vissa cykel mönster tenderar att överbrygga klyftorna mellan dessa kategorier, de flesta motorcyklar faller lätt in i en av de tre grupperna.

Full klänning motorcyklar är så heter på grund av sina extra utrustning för att göra långa turer eller touring bekvämare. De har hårt skal stammar på endera sidan av det bakre stänkskärm Fullständiga fairings, vindrutor och en instrumentbräda. De kan ofta också komma med in-dash ljudutrustning, ofta med GPS. Passagerarsätet på en långfärdscykel har en hög rundad rygg med armstöd. Dessa tunga cyklar har avancerad fjädring och gummi motorfästen som jämna ut vägen och gör långa drag ett nöje. The Road Kungen av Harley Davidson och Honda Gold Wing är två exempel på full dress motorcyklar.

Även touring cyklar är vackra, de motorcyklar som närmast förknippas med den legendariska biker bilden är kryssare, som inkluderar anpassade helikoptrar. En helikopter har en "hackad" ram med framgaffeln utvidgas och rakade bortom standardaktie kryssaren. Ridit in vanära av Dennis Hopper och Peter Fonda 1969 Easy Rider, är chopper motorcyklar främst avsedd för hedonistisk njutning snarare än långväga resor. Hållningen tagna dessa motorcyklar, med sina avspända säten och fot kontroller framåt, lämpar sig för att koppla av och ta din tid, med massor av attityd rida ut framåt. Choppers är heta igen, även njuta av framgången för en tv-show, Orange Country Choppers, med nya anpassade motorcyklar byggs varje vecka från ramen uppåt.

Cruisers och helikoptrarna är synonymt med sval och nästan alla japanska tillverkare har investerat i legenden startades av Harley Davidson med kryssare av sina egna. Hondas Shadow Aero, Kawasakis Vulcan och Suzukis Volusia är några exempel.

Cruisers och helikoptrar - särskilt Harleys - är också de motorcyklar oftast anpassade. Många ägare kan lätt investera över US $ 30.000 för allt från ögon bländande krom till anpassade motorer och airbrush paint jobb. Harley Davidson Softails, Springers, Wide glider, Shoveleads, Panheads och Knuckleheads är alla klassiska kryssare.

Om kryssningar är inte din stil - men racing är - du ska vara intresserad av sport cyklar, även kallade caféracers. Dessa cyklar har en sittställning som sätter ryttare fot under honom eller henne, snarare än utanför. Ryttaren lutar sig framåt över bensintanken med huvud och axlar för att greppa små, raka styret konstruerade för snabba, krävande varv. Denna hållning är perfekt för att ta kurvor i höga hastigheter, lutar cykeln och bibehålla en strikt kontroll. Sport cyklar är perfekt för att spela i bergen, flyga ner ensam, slingrande landsvägar, eller ens zippa runt stan. Dock är de inte utformade för komfort på långa, stadiga vandringar, där den främre lutande hållning sätter belastning på ländryggen. Sport cyklar finns i en mängd olika modeller och priser. Honda Interceptor och Ducati Supersport är två exempel på sportcyklar.

Off road motorcyklar inkluderar smuts cyklar utformade med höga ramar och höga slutrör som inte kommer att bottna. Dessa motorcyklar har knölig däck och saknar gatu redskap eller registreringsskyltar. Istället de utfärdas årliga gröna klistermärken från institutionen för motorfordon, vilket gör ägarna att rida i parker terräng. De har antingen två stroke eller fyra taktsmotorer och är olagligt att rida på gatan.

En hybrid dirtbike, känd som en enduro, har en strålkastare och registreringsskylt och är Street Legal. Aktie däck kallas kombinationsdäck och ser ut som "tråkig" knölig däck. Tyvärr har dessa däck inte mycket dragkraft på gatan eller i smutsen. Enduros är inte lika populär som smuts cyklar eller gatu motorcyklar, men kan vara användbar för dem som bor på landsbygden eller jordbruksmark omgiven av grusvägar.

Andra terrängmotorcyklar inkluderar fyrhjulig ATV (All Terrain Vehicle) eller quad racer. Dess trehjuliga föregångare upphörde 1988.

I USA finns det en obligatorisk hjälmlag för ridning motorcyklar i de flesta stater. I vissa stater lagen är ålder eller försäkring beroende. Kontrollera lokala lagar innan ridning för att vara säker.

  • Cruisers och helikoptrarna är synonymt med cool och är anpassningsbar.
  • Cruisers är en klassisk motorcykel stil.
  • Sport cyklar kräver att föraren att luta sig framåt.