Vad är Kosher choklad?

January 8

Enkelt uttryckt är kosher choklad choklad som uppfyller kraven i kashrut, den judiska lagen om livsmedel. Det kan vara svårt att enkelt identifiera kosher choklad, om inte tillverkaren uttryckligen sägs och etiketter produkten. Den faktiska ingredienser som ingår i choklad är mindre problematiska än behandlingen av chokladen. Detta beror på att även livsmedel som uppfyller kraven i kashrut betraktas som icke-kosher när de behandlas med utrustning som har kommit i kontakt med icke-kosher livsmedel eller när själva processen bryter kashrut.

Kraven i kashrut tillstånd som kött och mejeri ska hållas åtskilda och inte ätit tillsammans. På samma sätt måste utrustning som används för att bearbeta och förbereda mejeri och kött också hållas åtskilda. I en tillverkningsanläggning, är det fullt möjligt att samma utrustning kan användas för att behandla en produkt som innehåller animaliskt fett och sedan en innehållande mejerifett. Denna process skulle faktiskt vara icke-kosher. Sålunda har kosher choklad att innehålla inte bara kosher ingredienser, men också behandlas i en kosher sätt.

Både stora och små chokladtillverkare har certifierade produkter för att inkludera kosher choklad. The Hershey Company identifierar sin Hershey chokladkaka som kosher choklad. Det betyder att både ingredienser och tillverkningsprocessen har identifierats för att innehålla inga överträdelser enligt kashrut.

De som är intresserade av endast konsumerar kosher matar kanske vill bekanta sig med de kosher symboler som används på livsmedelsproduktetiketter. Det finns flera olika symboler, varje placerats på etiketten med den företrädande organisation som övervakar processen för varje given beredd produkt. Vidare, om brott mot kashrut är ett bekymmer, kan du välja att ha din rabbin ge dig en lista med acceptabla produkter eller ta din produkt direkt till rabbinen för inspektion.

Kosher choklad är inte svårt att hitta, och i själva verket kan vara lättare att uppnå än andra kosher godis. Många tillverkare tillhandahåller något sätt att kontrollera om deras produkt är kosher. I en ålder av massproducerade, bearbetade livsmedel, är det inte alltid lätt för de som följer en kosher diet för att snabbt avgöra om en produkt är acceptabel, men lyckligtvis kosher choklad är inte exceptionellt svårt att få tag på.

  • Kosher choklad.
  • Kosher choklad.
  • En rabbin kan ge en lista med kosher choklad.