Vad är en pansarbil Rån?

February 3

En pansarbil rån är en typ av brottslig verksamhet där rånare med våld ta bort kontanter eller värdesaker från ett fordon som konstruerats för säker transport av sådana varor. En typisk pansarbil rån, vilket kan inträffa när bilen står stilla eller i transit, involverar flera gärningsmän, oftast maskerade och beväpnade, som övermanna eller skrämma bilen? € s operatörer och ta värdesaker. Pansarbil rån är en sällsynt typ av brott och ofta slutar i våld.

Den typiska pansarbil rån sker i ett av två sätt. Den vanligaste förekomsten händer när bilen är parkerad ett företag och överföra värdesaker för verksamheten från bilen eller till bilen från näringslivet. Tjuvar ofta överraska bilen? € s skötare, hålla dem under vapenhot eller oskadliggöra dem, och ta värdesaker. En andra typ av pansarbil rån innebär att stoppa fordonet i transit efter att den har laddats värdesaker. Robbers har använt sprängämnen och tårgas för att tvinga vehicleâ € s besättning ut, där de vanligtvis är fastspända medan värdesaker tas.

Det är vanligt att bepansrade bil rånare för att studera ett bilen? € s rörelser över tid före evenemanget. Robbers sedan vanligen stjäla en bil på sig att närma sig den pansarbil och överge stal bilen efter kuppen. Förövarna maskera vanligtvis sina ansikten. Pansarbil rån har inträffat utanför banker, uttagsautomater, smycken butiker, kasinon och stora återförsäljare bland andra företag.

Pansarbil rån är sällsynta. En undersökning av sju län i Kalifornien, till exempel, visade nio av säkerhets rån under en tvåårsperiod under 2008 och 2009. Under samma period fanns det mer än 800 bankrån i samma geografiska område. I cirka 40 procent av bepansrade bil rån, är förövarna inte fångas.

Dessa typer av rån kan ofta innebära fysiskt våld. I en bepansrad bil rån, är det typiskt för både rövare och de som rånade vara beväpnad, där experter säger ökar risken för skada. En undersökning av 112 bepansrade bil rån i USA visade att 123 av säkerhetsvakterna dödades.

Vissa rån passar inte någon kategori. I ett fall, förövare bröt sig in i lagret av en sedelautomat företag, laddad pengar till en bepansrad bil och sedan flydde i bilen. En Seattle, Washington, rånare övermann en pansarbil vakt med pepparspray till hans ansikte, tog en påse med pengar, och sedan flydde på en innerslang ner en bäck nära scenen. I ett annat rån i staten Washington, rånaren flydde med hjälp dykutrustning.

  • Pansarbil rån rikta fordon som transporterar pengar eller andra värdesaker.
  • I ett rån i Seattle rånaren attacke bilen vakten med pepparspray innan gör av med pengarna.