Vilka är de olika typerna av Loft Stairs?

December 29

Valet av loft trappor är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när man planerar ett loft konstruktion eller konvertering. Det finns olika typer av loft trappor, som faller in i två huvudkategorier: fasta trappor och dra ner trappan. Fasta trappor inkluderar raksträcka trappor, spiraltrappor och alternerande slitbanan trappor. Pull-nedför trappor inkluderar vikning, glidande, och försvinner i trappor.

Fasta loft trappor ansluter permanent loftet till den lägre nivån golvet. De är väl lämpade för loft som har omvandlats till boyta, såsom ett sovrum eller hemmakontor, och nås på daglig basis. Av alla de olika loft trappor, mest de liknar den traditionella trappa och kan även vara täckt med mattan.

Det finns olika typer av fasta trappor. Straight-run trappor är den vanligaste typen av fasta trappor, och härleda sitt namn från det faktum att de är oftast upp, i en raksträcka. Spiral loft trappor är utformade i form av en spiral, och är en av de mest eleganta typerna av trappor. Alternerande slitbanan trappor är en utrymmessnål typ av loft trappor, och är utformade med slitbanor som alternerande mellan vänster och höger fot.

Pull-down loft trappor, eller släppa ner trappan, är en populär, billigare tillgång alternativ för loft konverteringar. De används ofta för loft som nås sällan, till exempel sådana som fungerar som förvaringsutrymme. Dessa trappor är särskilt väl lämpad för områden där utrymmet är begränsat eller till överkurs. De är en indragbar typ av trappor, avsedd att lagras undan i taket öppningen när den inte används.

Pull-ner för trappor kommer olika stilar. Den vanligaste är fällbara trappor som är byggda från ledade segment som fälls upp eller ner efter behov. Andra fällbara trappor inkluderar dragspels trappor, som är ledade i vardera änden av varje enskild stegpinne och teleskop trappor, som viker ut en stegpinne i taget. Skjutbara trappor är utformade för att glida nedåt längs monterade skenor när den dras öppna och upp i vinden längs monterade skenor.

Försvinnande trappor fällbara eller glidande loft trappor som är speciellt konstruerade för att lagras utom synhåll. Vissa försvinner trappor är utformade för att vara undangömt i en ränna i taket när den inte används. Andra typer av försvinna trappor är fästa till en åtkomstlucka som stänger jäms med taket när trappan dras fast.

  • En traditionell trappa kan erbjuda säkerhet i en vindsvåning.