Vad är klinisk obstetrik?

March 9

Klinisk obstetrik är studiet av gravida kvinnor och hos fostret, såsom relaterat till praktiserande hand om båda. Alla Doctora € s tjänst som erbjuder graviditetsvård sägs att erbjuda kliniska obstetrik, och förhoppningen är dessa läkare har noggrant studerat detta ämne (som de flesta av dem har) för att kunna erbjuda den bästa vården för patienterna. Det finns faktiskt flera olika typer av läkare som kan öva kliniska obstetrik. Dessa inkluderar obstetriker och gynekologer (OBGYNs), familj praktiken läkare. Sjuksköterska barnmorskor också kan ge förlossningsvård.

De flesta av de läkare som är verksamma inom detta område får sin omfattande utbildning genom att först gå till läkarutbildningen. Efter skolan kommer de att göra en fyraårig obstetrik och gynekologi hemvist. Detta förbereder dem för att träna både obstetrik och annan medicin eftersom det gäller studier och kunskap om den kvinnliga reproduktiva systemet. Vissa läkare kan de flesta väljer att träna den ena eller den andra av dessa områden, och andras läkarna dela sin praktik mellan behandla obstetriska patienter och de patienter som behöver orelaterade gynekologisk vård. Som en variant, några OBGYNs arbeta nu utanför området för kliniska obstetrik och gynekologi, och bli primärvården läkare för sina patienter, men andra föredrar att inte göra detta.

I förlossningsvård, finns det två lika viktiga områden som måste förstås. En av dessa är den motherâ € s kropp och överväganden kan innefatta hälsa livmodern, tecknen på att en graviditet fortskrider som vanligt, tecknen när det inte är, och indikationer på hälsofrågor och / eller komplikationer som kan uppstå . Lika viktigt är det växande fostret: indikationer på foster frågor, de tecken på att den är blomstrande, och de tecken som det ISN € t. Eftersom det finns två kroppar som finns i ett, måste kliniska obstetrik också titta på hur dessa båda organ samverkar med varandra, och om problem med man kan relatera eller orsaka problem med den andra.

Klinisk obstetrik är långt mer än att leta efter vad det är normalt, itâ € s också utesluta avvikelser och att vara medveten om alla tillstånd i någon av de två patienter som vårdas som kan förändra hälsa eller välbefinnande av en eller båda av dem . Det bör anges att om inte annat krävs av mamman, är mor den primära patienten. Inte alla förlossningsläkare ser fostret som begåvad med någon form av rättigheter om inte mamman ger dem.

Obstetrik är ett intressant område som ofta har lyckliga slut, när läkarna får leverera spädbarn till sina patienter. Många människor flyttas överväga kliniska obstetrik som specialitet eftersom de värms av denna tanke. Det bör noteras att inte alla ändelser är detta lyckliga. En förlossningsläkare kan kallas till slutet livet av ett barn om en motherâ € s hälsa är i fara, att informera glada föräldrar av allvarliga hälsoproblem i ett foster, och att ibland leverera dödfödda barn. Det finns en baksida, och itâ € s en som de lätt känslomässigt ödelade bör överväga.

Från en professionell synvinkel, kan personen intresserad öva kliniska obstetrik vill titta på några av de andra faktorer som omger denna specialitet. Först, betyder det oförutsägbara timmar; barn inte dyker upp på scheman. För det andra, kliniska förlossningsläkare betalar några av de högsta medicinsk felbehandling försäkringsavgifter i branschen, vilket kraftigt minskar årslön. Familje utövare, som också kan leverera spädbarn, kan betala lägre avgifter. Å andra sidan, är fältet en som många läkare och annan vårdpersonal finner mycket givande.

  • Människor som arbetar i kliniska obstetrik kallas ofta OB-GYNs.
  • Obstetrik är studiet av gravida kvinnor och foster.
  • Husläkare kan ta utbildning i obstetrik leverera bebisar.
  • Många obestricians har även specialiserad utbildning inom andra områden av kvinnors hälsa.
  • En OB / GYN specialiserat sig på både obstretrics och gynekologi.
  • En förlossningsläkare ger sjukvård för gravida kvinnor tills leverans och postpartum checkup.