The Mediterranean Dieta € s Effekt på hjärtsjukdom

November 5

Medelhavsdieten är mest märks i det vetenskapliga samfundet för dess effekt på hjärthälsa. Hjärtsjukdom är den främsta dödsorsaken i USA, även om några livsstilsförändringar gör det lätt kan förebyggas. Genetik spelar fortfarande en stark roll, naturligtvis, men göra små förändringar i din kost och motion kan göra stor skillnad.

Den första forskningen fokuserat på medelhavskosten började med en forskare vid namn Ancel Keys och de sju länder Study. Denna studie visade att Sydeuropa hade långt färre hjärt dödsfall än norra Europa och USA gjorde, även när factoring i ålder, rökning, blodtryck och fysisk aktivitet.

Dessa resultat gjorde forskarna titta närmare på de skillnader i kostvanor. Denna studie är fortfarande viktigt i dag eftersom fler människor i Medelhavsregionerna studerade inte längre äta i deras traditionella sätt, och dessa regioner visar högre förekomster av hjärtsjukdom.

Ny forskning visar fortsatt en korrelation mellan en traditionell medelhavskost och lägre förekomst av hjärtsjukdom. Enligt en studie från 2008 som publicerades i British Medical Journal, forskning visade en 9-procentig minskning av antalet dödsfall i kranskärlssjukdom.

En 2011 översyn av flera studier som täcker 535 tusen personer som publicerades i Journal of American College of Cardiology rapporterade att en traditionell medelhavskost är associerad med lägre blodtryck, blodsocker och triglycerider.

Många fler studier har visat hälsoskydd hjärtat av en kost rik på frukt, grönsaker, baljväxter, vin och skaldjur, vilket stöder tanken att Medelhavsdieten är en hälsosam livsstil.