Vad är barrträd Växter?

September 10

Barrträd växter inkluderar medlemmar i divisionen pinophyta och är ofta träd och buskar med vintergröna nål eller skala blad som producerar frön i kottar. Trä är den strukturella vävnaden av barrträd och de flesta är mycket höga barrträd växter med enskilda stammar som befolkar de coola boreala skogarna på norra halvklotet, även om det finns barrträdsplantor i nästan alla klimat. Barrträdsplantor bära koner som når mognad någonstans från fyra månader till tre år och som kan växa till mellan 0,07 inches (2 millimeter) till 23 inches (58 cm) lång. Barrträd används ofta i tillverkningen av papper och trä och som ett resultat har betydande ekonomiskt värde. Vanliga barrträdsplantor inkluderar tall, gran, ceder, sequoia, redwood, gran, lärk och enbär.

Enligt fossila fynd har barrträd växter växt på jorden för nästan 300 miljoner år. Barrträd växter växer i nästan alla klimat från polcirkeln till subtropiska regioner och producera kåda som skyddar mot svamp och insekter. Vissa arter kan leva extremt långa liv såsom bristlecone tallar som kan överleva för uppemot 5000 år i Kalifornien och Nevada öknar. Andra barrträd är lång ungefär som sequoia av Californiaâ € s Sierra Nevada som kan växa till mer än 312 fot (95 meter) i höjd. Andra, såsom New Zealandâ € s pygmé furu är buskiga och vid förfall nå en höjd på mindre än 3,15 inches (8 cm). Dessutom är vissa barrträd såsom cypress är lövfällande och kasta nålen lämnar årligen medan andra inte gör det.

Barrträd växter reproducera genom att fästa frön till skalorna för koner som ofta faller till marken. Väl på marken, de antingen sönderdelas eller öppna för att släppa fröna inuti dem som sedan sprids med vinden eller smådjur inklusive fåglar. I vissa arter som contortatall är kottar vanligtvis släpps efter en skogsbrand brinner trädet, vilket endast kan ske med några decennier. Pollinering inträffar vanligen när pollen frigörs av en manlig kon blåses in i en kvinnlig kon och befruktar kvinnliga könscell resulterar i utvecklingen av frön. Manliga och kvinnliga kottar finns ofta på samma barrträd anläggningen.

Många skogar befolkade med stora barrträd, men det finns många arter som är även lämplig för hemmet trädgårdsmästare eller landscaper till anläggningen. Trädgårdsbarrträdsplantor är vanligtvis mindre buskliknande dvärg eller miniatyr sorter med nålar som varierar i färg från grönt till gult till blått och rött. Det finns många tillgängliga former också, bland annat runda eller klotformad, liggande växter som kryper längs marken, och sprida barrträd som är bredare än de är höga. Dessutom vissa barrträdsplantor kan tränas eller beskäras för att bilda olika former.

  • Contortatallar UTSÄTTNING koner efter skogsbränder.
  • Tallen är en typ av barrträd.
  • Barrträdsplantor som har loggat in en boreala skogen.
  • Sequoias är en av de högsta barrträd.