ETF Portfolio: Hur mycket du behöver i din portfölj att gå i pension

May 12

Oavsett om du håller ETFs eller fonder eller enskilda aktier, du förmodligen inte skulle ha något emot om dina investeringar skulle kunna stödja dig. Men hur mycket behöver du för att dina investeringar för att stödja dig?

Det är faktiskt inte särskilt komplicerat och har varit mycket väl studerat: Du behöver minst 20 gånger det belopp du förväntar dig att ta ut varje år från din portfölj, förutsatt att du vill att portfölj att ha en god chans att överleva minst 20 till 25 år.

Det är, om du behöver $ 30.000 per år - utöver social trygghet och andra inkomster - att leva på, bör du helst ha $ 600,000 i din portfölj när du går i pension, förutsatt att du går i pension i din mitten av 60-talet. Du kan ha mindre, men du kan avveckla äta i huvud om marknaden tumlar - i vilket fall du bör vara beredd att leva på mindre, eller få ett deltidsjobb.

Faktor i värdet eller partiell värdet av ditt hem endast om det är inbetalt och om du ser en dag när du kan trappa ner.

Logiken bakom 20x Rule är här: Det kan du ta ut 5 procent av din portfölj första året, och sedan justera det beloppet uppåt varje år för att hålla jämna steg med inflationen. Studierna visar att en väl diversifierad portfölj från vilken du tar sådana uttag har en god chans att varar minst 20 år, vilket är hur länge du kan behöva kassaflödet om du går i pension i dina 60s och leva på dina mitten av 80-talet.

Om du tror att du kan leva över dina mitten av 80-talet, eller om du vill gå i pension före dina mitten av 60-talet, då med mer än 20 gånger din förväntade kostnader skulle vara en utmärkt idé. Det skulle också vara en utmärkt idé att begränsa din första uttag, om du kan, till 4 procent per år, bara i fall du leva ett långt liv.

I sanning, kommer du vara på mycket mer fast mark om du har 25 gånger din förväntade kostnader i din portfölj innan du går i pension i alla åldrar. Men för många amerikaner som inte har sett en reell ökning lön på flera år, är detta verkligen ett högt mål. Därför går med 20 gånger, men vara beredd att dra åt bältet om du behöver.

Om du fortfarande är långt ifrån att 20 gånger varumärke, och du inte är i skuld, och din inkomst är säker, och du inte bränner ut på jobbet, och du har tillräckligt med pengar att leva på i sex månader, sedan med resten av din loot, kanske du lutar mot en mer riskfylld ETF portfölj (mestadels lager ETF). Du behöver returen.

Om du har dina 20 gånger (eller ännu bättre, 25 gånger) årliga kontantbehov redan inlåst eller nära den, och du funderar på att ge upp din dag jobb snart, du bör nog luta mot en mindre riskfylld ETF portfölj (mer obligations ETF).

När allt, du har mer att förlora än du måste vinna. Du måste vara försiktig dock att dina investeringar hänga med inflationen. Sparkonton är osannolikt att göra det.

Om du har långt mer än 25 gånger årliga kostnader, grattis! Du har många alternativ, och hur mycket risk du tar kommer att vara ett beslut som är relaterade till dina materiella behov. Du kan till exempel vill lämna efter en grand arv, i vilket fall du kan skjuta till högre avkastning.