Vilka är Medicinsk användning av Havtorn?

January 12

Ibland kallas Seaberry eller sandthorn är havtorn en folkmedicinen som har återupptäckts och populariserade som en behandling för en mängd olika krämpor. Förutom dess popularitet som en anti-inflammatorisk, har frukten av växten också använts som en matsmältningen, en behandling mot hosta, ett smärtstillande, en behandling för mindre blödningar och en cirkulationsstimulerande. Även om det inte anses vara effektiva på egen hand, är havtorn ofta till kinesiska, tibetanska och ayurvediska medicinska formuleringar för behandling av gastrointestinala, hjärta, lunga, metabola och blodsjukdomar för att öka deras effektivitet. Forskning av västerländska forskare har föreslagit att anläggningen kan ha vissa mindre aktivitet mot denguevirus och vissa typer av cancerceller.

De medicinska egenskaper barken och bladen är något annorlunda än frukt och kallpressad olja. På grund av den höga koncentrationen av tanniner, dessa delar är kraftigt sammandragande. Denna strävhet har lett till användningen av dessa delar nästan uteslutande vid behandling av diarré och vissa hudsjukdomar.

Studier i de medicinsk användning av havtorn har avvikit något från dess användning i folkmedicinen. Det har varit positiva fynd i användningen av frukten för att behandla magsår, eventuellt genom reglering av magsyrasekretion och hämning av inflammatoriska kemikalier i kroppen. En annan studie visade att extrakt av havtorn bistås i normaliseringen av serum gallsyror, leverenzymer och immunsystemet markörer associerade med leverinflammation hos patienter med levercirros lever. Ytterligare forskning om möjliga positiva användningsområden för anläggningen är troligt, eftersom havtorn skulle kunna fungera som en hållbar ny andra skogs resurs i de underutvecklade regioner i Kina där det är vanligt förekommande.

Frukten av havtorn är också sammandragande nog att vara obehagliga. För att återge bären ätlig, kan de vara antingen blandat med en sötare fruktpuré eller kastades bletting eller frysa behandling för att reducera koncentrationen av adstringerande kemikalier. Kommersiella havtornsprodukter säljs vanligen som vätskor, antingen som en olja eller som juice, vilket underlättar enkel utspädning. Dessa produkter säljs vanligtvis som kosttillskott på grundval av deras höga halter av C-vitamin samt fleromättade fetter, aminosyror, spårämnen, antioxidanter polyfenoler och beta sitosterol. Ett antal av de polyfenoler som finns i havtorn har undersökts kraftigt i andra växter för deras antioxidant, cancer förhindrande och antiinflammatoriska egenskaper.

  • Havtorn har använts för att behandla magsår.
  • Havtorn kan användas för att behandla hosta.