Hur sjukdom kan i konkurs en familj

October 25

Pengar är inte alltid lätt att prata om. D e författaren aktie s detaljer om hennes personliga finanser och hennes liv.

För fyra år sedan - sju dagar efter min 30-årsdag, och tre månader innan min enda dotter vände 2 - Jag fick en förkylning. Tillsammans med den kalla, den vänstra sidan av mitt ansikte domnade.

När jag ändå inte kunde känna min kind några veckor senare, min läkare skickade mig till akuten. Jag skrattade på tiden, tänker på dessa nyheter om människor som tar upp platser i ER eftersom deras läkare inte vill se dem.

Men när jag fick en datortomografi som visade misstänkta men osäkra resultat, och sedan in på sjukhuset över natten, det var mindre roligt. Bara en timme efter att få en MRI, kom min neurolog in och berättade för mig att, utan tvekan, jag hade multipel skleros, en autoimmun sjukdom som påverkar hjärnan och ryggmärgen, vilket orsakar symtom som förlust balans och hörselnedsättning av.

När läkaren lämnade rummet, vände min man till mig och sade: "Låt inte detta ögonblick definiera resten av ditt liv." Hittills har jag inte. Men vad jag inte inser var hur mycket min diagnos skulle helt omforma min ekonomiska liv.

Jag fick en $ 2500 notan för att sjukhusbesök - och det var bara början.

Varför min sjukdom är så dyrt

När jag forskat medicin som min läkare ville att jag skulle ta, insåg jag att det skulle kosta $ 2800 per månad. Varje MS drog är runt detta pris - och det finns inga generika tillgängliga nu eller inom en överskådlig framtid.

På den tiden, min sjukförsäkring genom arbete omfattade större delen av kostnaden. Jag var ansvarig för $ 500 av det, samtidigt som de bor i en liten lägenhet, och försöker spara för en handpenning på ett hus.

Att gå ihop, min man och jag bytte vår budget och våra planer omedelbart: Istället för tvåvåningshus vi hade kollat, vi köpte en envånings hem nära mina svärföräldrar som kan ändras i framtiden rymma min eventuella behov av en rullator eller rullstol. Det skulle också göra det lättare för min make föräldrar att hjälpa vård för min nu 6-åriga dotter.

Det du behöver för att förstå om MS är att det inte finns något botemedel. Det finns inget blir bättre - det är bara bromsa utvecklingen av sjukdomen. Statistiskt sett är mitt medellivslängd om genomsnittet, men de sista åren av mitt liv kommer att se annorlunda ut än andra människor som min sjukdom fortskrider. Jag är lyckligt lottad att jag nu har full rörlighet, med endast enstaka muskel styng - och jag behålla det så med en daglig självinjektion.

Läs resten av artikeln på LearnVest.com.