Vad är Reverse Amortering?

October 27

Omvänd avskrivningar - även kallad negativ amortering i utlåningen - är ett koncept där lån amortering fungerar bakåt. På en normal lån, till exempel en inteckning, måste låntagare betala tillbaka ett visst kapitalbelopp varje månad plus ränta. Intresset börjar ganska högt på dessa lån, ofta flera hundra dollar jämfört med bara några hundra dollar i amorterat. Omvänd amorteringskostnaderna lägre räntor uppgår i början av lånet, och sedan går högre eftersom låntagaren gör betalningar. En mycket vanlig lån som fungerar på detta sätt är en justerbar sats inteckning, även om vissa typer av omvänd inteckningar kan arbeta på detta sätt också.

Syftet med omvända avskrivning är att få låntagare låga tidiga utbetalningar, vilket gör det möjligt för dem att ge lån lättare. Som lånet fortskrider, är låntagaren förmodligen förväntar sig att öka intäkterna för att kompensera de stigande kapitalbelopp och ränta. Till exempel kan företagslån arbeta på detta sätt med hjälp av ballong betalningar. De initiala betalningar är låga för nya företag eftersom dessa företag i allmänhet inte har tillräckligt kassaflöde för stora lån betalningar. Efter tre till fem år, kommer en stor ballong betalning upp, med en stor del av denna betalning går mot ränta, vilket gör upp för de låga utbetalningar under de första åren av lånet.

Bolån är den andra lånetypen där omvänd amortering är utbrett. Här kan de inteckningar gå under namnet justerbar ränta inteckningar (vapen), vilket innebär att lånet börjar med en låg ränta och sedan ökar vid regelbundna tider. Till exempel visar en 5/1 ARM en potentiell årlig ökning procent av låneräntan efter fem år. Denna bolån medför omvänd avskrivningar som räntorna nästan alltid ökar, vilket gör lånet dyrare. Armar är också farliga lån eftersom betalningarna öka och låntagare kanske inte kan hålla jämna steg.

De flesta långivare ge någon typ av amorteringsschema eller annat schema för att förklara effekterna av omvänd amortering. Ett säkert förståelse är nödvändig eftersom dessa lån kan hamna vara mycket dyrare än traditionella lån, vilket ger lägre utbetalningar i början av låneperioden. Dessutom är nödvändigt för de individer som inte planerar på att ha lån för hela låneperioden informationen. Låntagare kan se att utnyttja back amortering genom att betala av lånet eller sälja egendom i den inledande ARM perioden. I grunden är detta en pengar att spara teknik när de lånar pengar från långivare.

  • På en normal lån, till exempel en inteckning, måste låntagare betala tillbaka ett visst kapitalbelopp varje månad plus ränta.
  • Justerbar ränta mortgates är en typ av omvänd amortering.