Hur väljer jag det bästa Healthy Chicken Marinad?

February 7

På egen hand, är kyckling anses vara en frisk källa till magert protein, speciellt skinnfria bröst; kan dock marinaden som du använder gör det dåligt för din midja, hjärta och allmänna hälsa. För att välja den bästa friska kyckling marinad, leta efter en produkt eller recept som innehåller helt naturliga ingredienser. Det kan också vara till hjälp att uppmärksamma salt och socker, oavsett om du gör en hemmagjord marinad eller köpa en. Plocka en krydda som använder hjärt-hälso oljor är också viktigt när man väljer en marinad.

Många dietister och läkare rekommendera att äta naturliga livsmedel och undvika allt med kemikalier eller tillsatser. När du väljer en hälsosam kyckling marinad, kan detta vara något svårt. I allmänhet är det bäst att undvika färdigköpta marinader som har en lista med ingredienser du inte kan uttala, eller att du inte kan hitta i andra delar av butiken. Om du planerar att göra din friska kyckling marinad hemma, leta efter recept som innehåller naturliga ingredienser såsom vinäger, citrusjuice och kryddor.

Kopiösa mängder salt kan förstöra en annars friska kyckling marinad. Om du planerar att använda en färdigköpta produkt, är det i allmänhet bäst att välja något utan tillsatt salt, och sedan lägga till några hemma. När du gör en hemmagjord marinad, som har en grundläggande förståelse för vilka ingredienser naturligt innehåller salt kan hjälpa dig att göra en hälsosam kyckling marinad. Generellt gäller att om du använder soja i skålen, är inte nödvändigt ytterligare salt. En citrusbaserad marinad också kräver normalt mindre salt än andra sorter, som syror drabbade samma punkter på tungan som salt; i de flesta fall, är en liten nypa naturliga havs eller kosher salt allt att dessa typer av marinader kräver.

Överdriven socker kan också göra en marinad ohälsosamt. När du väljer en hälsosam kycklingmarinad, leta efter färdigköpta produkter som innehåller mindre än 5% av din dagliga mängd socker per portion; denna information kan hittas på etiketten näring. Det kan också vara till hjälp för att leta efter produkter som använder andra än raffinerat vitt socker naturliga sötningsmedel. Marinader med naturliga fruktjuicer, honung eller råsocker ekologiskt socker normalt vara friskare för dig än de med raffinerat socker. Välja hemlagade recept som också använder dessa typer av sötningsmedel, snarare än strösocker, är också ett bra sätt att välja en hälsosam kyckling marinad.

De flesta marinader innehåller olja, eftersom det kan ge smak, stöd i tillagningen, och fungera som ett bindemedel för de andra ingredienserna i marinaden. Trots detta är inte alla oljor skapade lika. För att välja den bästa friska kyckling marinad, leta efter produkter eller recept som innehåller olivolja eller rapsolja, även om solros och avokadoolja är också hälsosamma alternativ. I de flesta fall är det bäst att undvika produkter eller recept som innehåller eller kräver majs eller sojaolja, någon typ av matfett, eller blandade oljor. Dessa tenderar att vara hög i ohälsosamma fetter, och är ofta mindre smakrik än sina friskare motsvarigheter.

  • Undvika kemikalier eller marinader är en bra strategi för att hitta en sund kyckling marinad.
  • Olivolja, en hälsosam fett, adderar smak till kyckling när de används i marinader.
  • Stora mängder salt kan förstöra en annars friska kyckling marinad.
  • Kummin och chilipulver är vanliga ingredienser i mexikanska marinader används för att smaksätta kyckling.