Vilka är de bästa tipsen för Ear Hårborttagning?

November 2

När det kommer till örat hårborttagning, de flesta människor väljer att enkelt är bäst. Rakning eller klippning bort felande hår är den mest använda tekniken. Beroende på placeringen av håret, plockning eller tweezing kan vara ett alternativ också. För en mer permanent öron hårborttagning lösning, en del människor väljer laser hårborttagning eller elektrolys.

Ett av de enklaste metoderna för örat hårborttagning är att klippa håret. Hår på den yttre ytan av örat kan rakas av med en rakkniv. Försiktighet bör iakttas vid användning av en rakhyvel på ojämna ytor som örat, vilket kan göra skärsår mer sannolikt. Elektriska rakapparater, å andra sidan, kan snabbt raka ytterörat utan risk för blödning.

Hår växer i hörselgången kan inte nås med en vanlig rakhyvel. Små grooming sax används ofta för att trimma hår som växer i örat, men de måste användas försiktigt för att undvika potentiellt allvarliga skador på hörselgången. Många människor föredrar att använda elektriska örat och näsan hårtrimmare att trimma håret inne i örat.

Rakning är ett enkelt alternativ, men det kräver frekvent underhåll. Hår kommer att växa tillbaka snabbt, och daglig grooming kan krävas för att hålla dem från att bli märkbar. Människor som väljer rakning måste inkludera örat hårborttagning i deras ordinarie rakning regim.

Plockning är en metod för öron hårborttagning med en något längre livslängd. Hårstrån som dras ut med rötterna kommer att ta veckor att växa ut igen. De mest populära alternativen för att dra ut hårstrån tweezing och vaxning. Dessa metoder är effektiva bara på exponerade ytor och rekommenderas inte för hårstrån som växer i hörselgången.

Pincett fungerar bäst för att ta bort enstaka herrelösa hår. Plockning ut håret kan vara något smärtsamt och kommer att orsaka mer obehag än rakning, men håret kommer att ta mycket längre tid att växa ut igen. Tweezing också kan vara svårare än rakning, och beroende på platsen för hår, kan stöd krävas. Billiga pincett har ofta svårt att gripa håren utan glida av eller bryta håren, så en kvalitet pincett kan vara en bra investering.

För borttagning av mer än några herrelösa hår, kanske vaxning vara ett bättre alternativ. Pre-vaxad remsor rekommenderas för enkel användning och förhindra varmt vax droppar in i hörselgången. Vissa människor, oförmögna att se vad de gör, finner denna metod för örat hårborttagning knepigt också, så de behöver hjälp att korrekt applicera vaxet.

Elektrolys och laser hårborttagning ge en mer permanent lösning, men båda metoderna kräver flera professionella behandlingar. Detta är den dyraste metoden för öron hårborttagning. Såvida hårstråna är särskilt uttalade eller smärt, enklare metoder borttagning är förmodligen tillräckligt.

  • Ear hårtrimmare är det säkraste och minst smärtsamma alternativet för att ta bort öronhår.
  • Saxarmar pincett kan användas för att ta bort oönskat hår.
  • Pincett är bäst används för att avlägsna ensliga hår eller herrelösa hår.